TOGG tasarım lideri Murat Günak kimdir?

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’da tasarım lideri olan Murat Günak daha önce Volkswagen, Peugeot gibi markalarda tasarım ekiplerinin başında yer almıştı. Peki, Murat Günak kimdir?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tasarım lideri olarak Volkswagen ve Mercedes'in eski baş tasarımcısı Murat Günak'ın getirildiği resmen duyurdu. TOGG tarafından sosyal medya üzerinden #YeniLigeYolculuk etiketi adı altında 1 Nisan itibariyle TOGG Tasarım Lideri olarak ekibe Murat Günak’ın getirildiğini söyledi.

MURAT GÜNAK KİMDİR?

1957 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Murat Günak, ortaokul eğitiminin ardından yurt dışında, Kassel'deki Hochschule für Bildende Künste'de (Güzel Sanatlar Akademisi) endüstriyel tasarım bölümünde eğitimine devam etti.

Londra'daki Kraliyet Sanat Koleji'nde Claude Lobo ve Patrick Le Quément idaresi altında çalıştı. Ford tarafından sponsor olunan Otomotiv Tasarım Ustası ödülüne layık görünün Günak, iki yıl Ford Almanya'da çalışarak daha sonrasında da 8 yıl Mercedes-Benz'de tasarımcılık yaptı.

TOGG tasarım lideri Murat Günak kimdir?

1994 yılında Peugeot'ya Tasarım Şefi olarak atanan Günak, 1998'de Mercedes-Benz ve DaimlerChrysler'e tüm binek otomobiller için Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu.

Nisan 2003'te Volkswagen marka grubu Tasarım Ekibi'ne katılan Günak, 1 Ocak 2004'te Volkswagen Grubu'nun Tasarım Müdürü olarak görev aldı. Danışman şirketi MGMO GmbH aracılığıyla Temmuz 2008 ve Ocak 2009 arasında Mindset AG'nin İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Günak, Fransa'da 2011-2013 arasında üretilen "Mia electric" adlı yeni bir elektrikli araç projesine katıldı.

TOGG tasarım lideri Murat Günak kimdir? ile ilgili etiketler TOGG murat günak
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.