Muhammed Emin Saraç kimdir, kaç yaşında? Neden öldü?

Muhammed Emin Saraç kimdir, kaç yaşında merak ediliyor. Ölüm haberi ile gündeme gelen Muhammed Emin Saraç’ın hayatını sizler için derledik. İşte, Muhammed Emin Saraç kimdir, kaç yaşında, neden öldü detaylar haberimizde.

Muhammed Emin Saraç kimdir, kaç yaşında, neden öldü merak ediliyor. Hadis alimi Muhammed Emin ölüm haberi ile sevenlerini üzdü. 65 yıldır Fatih Camiinde görev yapan, tefsir, hadis ve fıkıh dersi veren, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yüzlerce talebe yetiştiren M. Emin Saraç'ın cenazesi, pazar günü öğle vakti Fatih Camiinde kılınacak namazın ardından toprağa verileceği açıklandı. Muhammed Emin Saraç kimdir, kaç yaşında, neden öldü araştırılıyor. Peki, Muhammed Emin Saraç kimdir, kaç yaşında, neden öldü?

Muhammed Emin Saraç kimdir, kaç yaşında?

Tokat'ın Erbaa ilçesinin Tanoba kasabasında 1929 yılında dünyaya gelen Muhammed Emin Saraç, ilim tahsili yüksek bir aileden gelmekteydi. Dedesi Nakşibendiye'den Müderris Üzeyir Efendi Niksar'ın Keşfi Camii Medresesi'nde müderrislik yapan Müderris Üzeyir Efendi, dönemin sayılı uleması arasında gösterilmekteydi.

Dedesi Müderris Üzeyir Efendi’nin yanında 6 yaşında Kur'ân-ı Kerîm'i hatmederek hafızlığa başlamış olan Muhammed Emin Saraç'ın ağabeyi Bahaddin Saraç, kardeşleri Osman ve Yusuf ile kız kardeşleri, Kur'ân-ı Kerim hâfızı olarak yetiştirilmiştir.

Muhammed Emin Saraç kimdir, kaç yaşında? Neden öldü?

Muhammed Emin Saraç, 1940-1943 yılları arasında Niksar-Merzifon'da mukabeleler okumuştur. 1943'te ailesi tahsil için İstanbul'a Ali Haydar Efendi'nin tekkesine gönderdi. Ali Haydar Efendi, tekkesi sürekli gözlem altında tutulduğu için M. Emin Saraç'ı Fatih Camii Baş İmamı Ömer Efendi'ye emanet etmişlerdi. Ömer Efendi'nin yanında Kur'ân talimi yapmaya ve Telhîs okumaya başlayan Saraç, Fatih Camii'nde üç ay misafir kaldıktan sonra Kargümrük'teki Üçbaş Medresesi'ne gitmiştir. Burada ikamet eden ve 65 sene baş kayyımlık yapan Süleyman Efendi'den Buhâri-i Şerif'in birinci ve ikinci ciltlerini okuyan Emin Saraç, ilk hadis icazetini muhaddis Hacı Ferhad-ı Rizevî silsilesinden gelen icazetname ile Süleyman Efendi'den almıştır.

Emin Saraç, Üçbaş Medresesi'nde 1950'ye kadar kaldığı bilinmektedir. Bu süreçte Ali Haydar Efendi ile Fatih Camii baş imamı Ömer Efendi'den başka Gümülcineli Mustafa Efendi, Muhaddis İbrahim Efendi, Arnavut Hüsrev Efendi, Ali Haydar Efendi, Silistreli Süleyman Hilmi (Tunahan) Efendi gibi zatlardan da tefsir, hadis, fıkıh, usul dersleri okumuştur. Muhammed Emin Saraç, İstanbul'da kaldığı yıllarda Tirmizî, Buhârî-i Şerif, Merâkı'l-Felâh, Kudûrî-i Şerîf, Şerhu'l-Akâid, Şifâ-i Şerif, Mir'ât, Müslim-i Şerîf, Mişkâtü'l-Mesâbih, Tefsir-i Kâdı Beyzavî gibi kitapları okumuştur.

Muhammed Emin Saraç neden öldü?

92 yaşındaki hadis alimi Muhammed Emin Saraç’ın neden öldüğü merak ediliyor. Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmış olan Muhammed Emin Saraç, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır.

Muhammed Emin Saraç'ın cenazesi, pazar günü öğle vaktinde Fatih Camiinde kılınacak namazın ardından toprağa verileceği açıklanmıştır.

Muhammed Emin Saraç kimdir, kaç yaşında? Neden öldü? ile ilgili etiketler Muhammed Emin Saraç kimdir kaç yaşında neden oldu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.