MİT BAŞKANI İBRAHİM KALIN IRAK’A GİTTİ: MASADAKİ İKİ KIRMIZI DOSYADA NELER VARDI?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile 'Haberin Olsun' SuperHaber YouTube kanalında...

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, TBMM'de İsveç’e NATO onayını, ABD'den peş peşe Türkiye ve F-16 açıklamalarını, MİT Başkanı İbraim Kalın'ın Irak ziyaretini ve Özgür Özel ile Muharrem İnce'nin anlaşmasını masaya yatırdı.

''SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNE PANSUMAN OLDU''

Bozkurt, ''SSK ve BAĞ-KUR emeklisine ek zam yapılması olumlu. Ancak alım gücü artmadığı sürece onun da bir anlamı kalmıyor. Pansuman anlamında bir artış oldu.

''ABD'YLE F-35 MESELESİ VE TERÖLE MÜCADELE ORTADAYKEN BU SÖZÜ TUTACAĞININ GARANTİSİ VAR MI?''

Mehmetçiğimizin, Kıbrıs'taki şehitlerimizin katili NATO'dur. Irak ve Suriye'de yaşananların sorumlusu NATO'dur. NATO'nun güçlenmesi demek Türk bağımsızlığının zayıflaması demektir. ABD'yle F-35 meselesi ve teröle mücadele ortadayken bu sözü tutacağının garantisi var mı? NATO, ABD VE İsveç'e güvenmiyorum. Milli menfaatlerimize uygun karşılık almayı umuyorum.

''BİZ OPERASYON YAPTIKÇA BİR AKIL TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ASOS-SÜLEYMANİYE HATTINA ÇEKTİ''

Irak Cumhurbaşkanı KYB'ye yakın bir isim. Kalın'ın yaptığı temaslar çok önemli. Çünkü Irak işgalden sonra devlet olmaktan çıktı. Irak'ta devlet olmayan bir devlet var. Biri ABD'ye, biri İngilize bağlı. Irak'taki yeni yönetim İran ile mesafeli, ABD'ye de karşıt. Sudani Irak'ı yeniden ayağa kaldırmak üzere Türkiye ile iyi geçinmek için anlaşmalar yapmaya çalışyıor. Kalkınma yolu projesi bu bağlamda değerlendirilmeli. Birilerinin düğmeye basması gibi bir anda Irak merkezli ortalık karıştı. Kalkınma yolu projesiyle Irak'ta hareketlilik başladı. İran Erbil'e saldırdı, PKK yeniden hortlatıldı. Kalkınma yolu projesi devreye girdi, Irak'ta bir şeyler olmaya başladı. Kalın'ın Irak ziyareti son derece kritiktir. Biz operasyon yaptıkça bir akıl terör örgütünü Asos-Süleymaniye hattına çekti. Örgüte alan açtı. Süleymaniye'de terör örgütüne çeşitli eğitimler verilmeye başlandı. Kalın gereken uyarıları yaptı. Süleymaniye havalimanına yönelik uçuşlar kapatıldı. Yeni yaptırımlar da gündemde. Irak'ta İran ve ABD'ye bağımlı olmayan bağımsız bir devlet gerekiyor. Türkiye bu çerçevede Irak'a elinden gelen desteği veriyor. Türkiye, Asos hattını temizleyerek teslim edebilir. Dağlık alanı temizlediğimizde terör örgütünün damarını keserek Kerkük ve Süleymaniye'deki terör unsurlarını da temizlemiş oluruz.

''DEM PARTİ CHP'Yİ YAKALADIĞININ FARKINDA''

DEM Parti CHP'yi artık yakaladığının farkında. DEM Parti CHP'yle kendine alan açmaya çalışıyor. Devam edecekler.'' sözlerini kullandı.

‘Haberin Olsun’u SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

MİT BAŞKANI İBRAHİM KALIN IRAK’A GİTTİ: MASADAKİ İKİ KIRMIZI DOSYADA NELER VARDI? ile ilgili etiketler MİT İbrahim Kalın TBMM İsveç NATO Özgür Özel Muharrem İnce İzmir f-16

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.