Millî Görüş İrancı mı?

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, sosyal medya hesabından Saadet Partilileri hedef alan açıklamalarda bulundu. Ünlü, ''Millî Görüşçüler İrancıdır" sözümüz; şu anda Saadet'te kalanlarla alâkalıdır.'' ifadelerini kullandı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral Kasım Süleymani’nin ABD tarafından Irak'ın başkenti Bağdat'ta öldürülmesinin beraberinde getirdiği tartışmalar devam ediyor.

Müslüman bir kişinin ABD saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi halinde buna "şehit" denilip denilmeyeceği hususu, Türkiye'deki dindar kesim tarafından polemik konusu oldu.

KARAMOLLAOĞLU 'ŞEHİT' DEMİŞTİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, daha önce yaptığı açıklamada Süleymani için "şehit" ifadesi kullanmıştı.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü ise Kasım Süleymani’nin öldürülmesinde duyduğu memnuniyeti dile getirerek Karamollaoğlu'na karşı çıkmıştı.

''DÜNYANIN EN BÜYÜK KATİLİ''

Süleymani için ‘dünyanın en büyük katil ve zalimi’ diyen Cübbeli, “Kasım Süleymani denen zındık-ı ekber gebertiliyor, anasının babasının gözü önünde kızına tecavüz ettirdi ehli sünnet diye. Babası seyrediyor kızına tecavüz ettiriyor. Hepimizin kızı var hepimizin” diye konuşmuştu.

TARTIŞMALAR ALEVLENDİ

“Kasım Süleymani sorsun kendine, biz ne zulüm yaptık da Allah başımıza bu bombaları gönderdi” ifadelerini kullanan Ünlü, devamında, ''Bir tutam sakalı olup da Müslümanlardan biz Müslümanız diye namaz kılıyoruz Milli Görüş’üz diye rey istiyorsun da ondan sonra çok üzgünüz çok üzgünüz bilmem neyiz bilmem neyiz. Kardeşim, empati yap. Karın, kızın senin gözünün önünde tecavüz ettiren bir adama bir milis gücünün komutanına öldüğü zaman bayram mı edersin, mahsum mu olursun? Hadi kendi kızını düşün?'' demişti.

MİLLİ GÖRÜŞ'Ü İKİYE AYIRDI

Cübbeli Ahmet, sözlerinin yanlış anlaşıldığını düşündüğü gerekçesiyle sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaparak, Milli Görüş'ü adeta ikiye ayırdı. Cübbeli Ahmet, yaptığı paylaşımda, ''Bizim: "Millî Görüşçüler İrancıdır" sözümüz; şu anda Saadette kalanlarla alâkalıdır. Nitekim Kâsımî'ye şehit demelerinden de bu meydana çıkmıştır. Fatih Erbakan ve onunla birlikte hareket eden Millî Görüşçüleri bundan tenzîh ederiz.Zîrâ onlar zâten Saadetteki Ehli Sünnet dışı temâyüllerden dolayı ayrılmışlardır. Ayrıca Saadete iyi niyetle rey verenler hakkında da bu tamîm geçerli değildir. Bizim beyânımız yönetici kadroyla alâkalıdır. Bu yüzden bir genelleme anlaşılmasın!'' ifadelerini kullandı.

Böylece 'şehit' polemiğinde yeni bir tartışma alevlenmiş oldu.

Millî Görüş İrancı mı?

Millî Görüş İrancı mı? ile ilgili etiketler Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu Cübbeli Ahmet Fatih Erbakan Milli görüş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.