Mikro krediyle hayvancılığa başlayan 4 çocuk annesi Cennet Bozdağ, modern bir çiftlik kurmak istiyor

Kahramanmaraş'ta yaşayan 4 çocuk annesi Cennet Bozdağ, mikro kredi desteğiyle üç keçi alarak başladığı hayvancılıkta kısa sürede başarı sağladı. Mikro kredi ile edindiği üç keçiyle hayvancılığa başlayan ve geçen 7 yılda küçük bir çiftliğe sahip olan Kahramanmaraşlı 40 yaşındaki Bozdağ, işlerini daha modern bir tesiste sürdürmeyi amaçlıyor.

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi Kılılı Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk annesi Bozdağ, 2014 yılında vatandaşlara dağıtılan el broşürü ilanı sayesinde mikro kredi imkanlarından haberdar oldu. Bir fabrikada çalışan eşinin de desteğiyle hayvancılık yapmaya karar veren Bozdağ, böylece iş hayatına atılmış oldu.

İlk olarak 800 TL mikro krediyle üç keçi alan ve evinin ahır kısmında hayvanlarının bakımını yapan Bozdağ, bir süre sonra keçi sayısını 24'e çıkardı. Eşinin ve çocuklarının desteğiyle işlerini her geçen gün geliştiren Bozdağ, ürettiği günlük 150 litre sütü dondurma fabrikasına satarak ev ekonomisine katkıda bulundu.

Kurban Bayramı'nda beslediği hayvanları satan ve elde ettiği gelirle 4 inek ve 15 koyun alan Bozdağ, hayvancılıkta kendini geliştirmek ve tesisleşme yolunda ilerlemek için girişimlerini sürdürüyor.

Eşine destek olmak amacıyla hayvancılığa adım attığını bildiren Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"İlk aldığım keçilerin sütlerini dondurma fabrikasına satarak işimi ilerlettim. Sonra büyükbaşa döndüm ama küçükbaş hayvancılığını da bırakmadım. Mücadelemi sürdürüyorum. Mikro krediyle hayatım değişti. Hayvancılık benim için hobiydi. Eşime de destek olmak amacıyla hayvancılığı ilerlettim. Şu an eşim de bana işlerde yardımcı oluyor. Hem aile bütçesine katkı sunuyorum hem de hayvanların sütünden, yağından çocuklarım faydalanıyor. Fazlasını da satarak mikro kredimi ödüyorum ama daha büyük hayallerim var, tesis kurmak istiyorum."

Bozdağ, hayvancılığa başladıktan birkaç yıl sonra ziyaretine gelenlerin kendisinin azmini takdir ettiğini ve çevresindeki kadınların onun başarısını görmesinden sonra hayvancılığa başladıklarını belirtti.

Şu anda küçük ve büyükbaş kurbanlık beslediğini anlatan Bozdağ, "İnşallah bundan sonra süt sağma makinelerinin ve çalışanlarımın olduğu büyük bir tesis kurmak hayalim. Gece gündüz demeden çalışacağım." sözlerini aktardı.

KREDİ DESTEĞİ ALANLARA EĞİTİM DE VERİLİYOR

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan da mikro krediyle sıfırdan başlayıp başarılı bir iş kuran birçok girişimcinin bulunduğunu söyledi.

İş yapmak isteyip sermaye bulmakta zorlanan tüm kadınları Türkiye genelindeki mikro kredi ofislerine beklediklerini ifade eden Pehlivan, şu açıklamayı yaptı:

"Kredi alan girişimcilerimize öncelikle eğitim veriliyor. Bunlar arasında başarılı olanlara sermaye desteği olarak kredilerini teslim ediyoruz. Saha ekiplerimiz kredilerini alan girişimcilerimizle haftada bir gün görüşerek, ihtiyaç olması halinde üretim ve pazarlama gibi birçok alanda destek sağlıyor."

Mikro krediyle hayvancılığa başlayan 4 çocuk annesi Cennet Bozdağ, modern bir çiftlik kurmak istiyor ile ilgili etiketler Kahramanmaraş mikro kredi kadın girişimci

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.