Microsoft Copilot nedir, nasıl kullanılır, ücretsiz mi?

Teknoloji şirketleri arasında yaşanan yapay zeka rekabetinde Microsoft, Windows 11, Office programları ve Edge tarayıcısı için geliştirdiği Copilot ile dikkat çekiyor. Microsoft Copilot, kullanıcılarına çeşitli görevlerde yardımcı olmak üzere tasarlanmış yapay zeka destekli bir yardım asistanı olarak nasıl kullanılacağı merak ediliyor. Peki Microsoft Copilot nedir, nasıl kullanılır, ücretsiz mi? Microsoft Copilot ile resim nasıl yapılır? İşte detaylar...

Yapay zeka rekabetinin hüküm sürdüğü teknoloji sektöründe, Microsoft'un öne çıkan ürünleri arasında Windows 11, Office programları ve Edge tarayıcısı için geliştirdiği Copilot dikkat çekiyor. Microsoft Copilot, çeşitli görevlerde kullanıcılara yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış yapay zeka destekli bir yardım asistanı olarak ön plana çıkıyor. Microsoft Copilot'un ne olduğu, nasıl kullanıldığı ve ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor. Ayrıca, Microsoft Copilot ile resim nasıl oluşturulur sorusu da merak konusu. İşte, bu yazımızda Microsoft Copilot'un ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını detaylarıyla inceleyeceğiz....

Microsoft Copilot nedir, nasıl kullanılır, ücretsiz mi?

Microsoft Copilot nedir?

Microsoft Copilot, Microsoft'un işletim sistemi ve programlarında kullanıma sunulan yapay zeka tabanlı bir yardım asistanıdır. Kullanıcılar, Copilot'u çağırdıkları uygulamaya bağlı olarak farklı görevleri yerine getirebilirler. Örneğin, internet tarayıcısında kullanıldığında ChatGPT'ye benzer bir şekilde davranarak anında sayfa özetleme gibi görevleri gerçekleştirebilir.

Microsoft Copilot nasıl açılır?

Windows 11 kullanıcıları, Win + C tuşlarına basarak veya Ara kutucuğunun yanındaki Copilot simgesine tıklayarak Copilot'u başlatabilirler. Eğer Copilot bilgisayarınızda görünmüyorsa, Windows 11 23H2 güncellemesini yapmanız gerekebilir.

Microsoft Edge tarayıcısında Copilot'u açmak için Ctrl + Shift + Nokta (.) tuşlarına basmak yeterlidir.

Microsoft 365 (Office) programlarında Copilot'u kullanabilmek için aktif bir Microsoft 365 aboneliği gerekmektedir. Aboneliği olan kullanıcılar, Word'ü açtıklarında Copilot'un otomatik olarak açıldığını görebilirler.

Web üzerinde Copilot'u kullanmak için https://copilot.microsoft.com/ adresine giderek Microsoft veya Endra ID hesabınızla oturum açabilirsiniz. Ancak, şu anda asistan sadece Windows ve Mac OS üzerinde Microsoft Edge ve Chrome tarayıcılarında desteklenmektedir.

Microsoft Copilot nasıl kullanılır?

 Microsoft Copilot, yazılı veya sözlü sorularınıza cevap verebilecek şekilde tasarlanmıştır. Kullanıcılar, yapay zeka asistanına istedikleri konuları yazarak veya söyleyerek belirtebilirler. Copilot ile araştırma yapmak da mümkündür ve asistan sunduğu bilgiler için kaynak belirtme özelliği ile dikkat çeker.

Copilot, DALL-E 3 görüntü oluşturucuyu destekler ve kullanıcılar yaratıcı çizimler yapmasını isteyebilirler. Ayrıca, Microsoft Office programlarını sıklıkla kullananlar için taslak oluşturma, formül yazma, slayt hazırlama gibi görevleri yerine getirebilir. Kod yazma konusunda da becerikli olan Copilot'a istediğiniz kodları yazdırabilir veya hataları düzeltmesini talep edebilirsiniz.

Sonuç: Microsoft Copilot, kullanıcılarına geniş bir yelpazede görevlerde yardımcı olan etkileyici bir yapay zeka asistanıdır. Kullanımı oldukça basit olan Copilot, Microsoft'un yapay zeka alanındaki gücünü gösteriyor ve teknoloji dünyasında adından sıkça söz ettiriyor.

Microsoft Copilot ile resim nasıl yapılır?

Windows 11'de Win + C tuşlarına basarak veya Ara kutucuğunun yanındaki Copilot simgesine tıklayarak Copilot'u başlatın.

Microsoft Edge tarayıcısında Copilot'u açmak için Ctrl + Shift + Nokta (.) tuşlarına basın.

Copilot'a yapmak istediğiniz resimle ilgili açıklayıcı bir konu belirtin. Örneğin, "Bir dağ manzarası resmi oluştur" gibi.

Copilot'a resimle ilgili daha spesifik komutlar vererek isteğinizi belirtin. Örneğin, "Renkli bir dağ manzarası istiyorum" veya "Çiçeklerle dolu bir bahçe resmi çiz."

Oluşturulan resmi değerlendirin ve beğenmediğiniz noktalarda Copilot'a daha fazla geliştirme yapması için komutlar verebilirsiniz. Örneğin, "Renkleri daha canlı yap" veya "Daha fazla ayrıntı ekleyin."

Microsoft Copilot nedir, nasıl kullanılır, ücretsiz mi? ile ilgili etiketler Microsoft
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.