Mezarlık ziyaretleri yasak mı? Bayramda mezarlıklar ziyarete açık mı?

Bayramda mezarlık ziyaretleri yasak mı sorusunun cevabı vatandaşlar tarafından merak edilmekte. Bayram günlerinde mezarlık ziyaretinde bulunan tam kapanma döneminde bugün mezarlıklar açık mı sorusuna yanıt aradı. Peki, bayramda mezarlıklar ziyaretçiye açık mı?

Her bayram gününde vatandaşlar sevdiklerinin ve yakınlarının mezarlarına ziyarette bulunarak onlara dua okurlar. Ancak bu bayramda koronavirüs salgını nedeniyle tam kapanma döneminde olduğumuzdan mezarlık ziyaretleri konusu yeniden ön planda yer aldı. İçişleri Bakanlığı tarafından mezarlık ziyareti ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi.

MEZARLIK ZİYARETLERİ YASAK MI?

Defin işlemleri bu süreç içerisinde devam ettiğinden mezarlıklar halen açık bulunmaktadır. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde mahalli idarelerin mezarlık hizmetlerini yürütmek üzere çalışacak personel kısıtlamadan muaf olacak.

Şehit aileleri, Arife ile Ramazan Bayramı'nın birinci gününde şehitlik ziyaretleri açısından sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Bayram öncesinde valilik/kaymakamlıklar tarafından ilgili kurumlarla koordineli şekilde tüm şehit mezarlarının bakım/onarım çalışmaları ile temizlik işleri tamamlanacak.

Şehit aileleri kabristan ziyaretlerine kendi istek ve imkanları doğrultusunda belirtilen günlerde diledikleri zamanda gidebilecek.

Mezarlık ziyaretleri yasak mı? Bayramda mezarlıklar ziyarete açık mı? ile ilgili etiketler bayram Ramazan Bayramı mezar ziyareti yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.