Mekke yeşillendi mi? Kıyamet yaklaşıyor mu?

Kutsal topraklardan biri olan Mekke’de yoğun yağış nedeniyle dağlar ve ovalar yeşile büründü. Bunun sonucunda ise son gelen uygu görüntüleri herkesi şaşkınlığa itti. Hz. Muhammed’in hadisleri akıllara gelirken kıyamet yaklaşıyor mu soruları sosyal medyada yankılandı.

Yeni bir yıla girdiğimiz şu günlerde Ocak ayının ilk günlerinden bu yana Mekke’de şiddetli yağışlar görüldü. Günlerdir aralıksız olarak devam eden yağışlarla birlikte Mekke'deki dağların ve ovaların yeşillenmesi herkesi şaşkına çevirdi.

Mekke Yeşillendi Mi?

Asırlar boyunca kurak bir coğrafya üzerinde olan Suudi Arabistan'da yaşanan son durum en dikkat çekici hadiseler arasında yerini aldı. Mekke'nin son hali ilk olarak uydu görüntülerinin basına yayılmasıyla ortaya çıktı.

Mekke

Hz Muhammed (SAV)'in doğduğu toprak Mekke'deki dağların ve ovaların yeşillendiğini gören milyonlarca Müslüman’ın aklına kıyamet hadisleri geldi.

İşte, Hz. Ebu Hureyre'nin aktardığı hadis-i şerif:

Peygamberimiz (SAV) şöyle buyurdu:

"Mal çoğalıp, kapıdan taşmadıkça kıyamet kopmayacaktır. O derecede ki: Bir adam malının zekâtını çıkaracak, fakat onu kabul edecek hiçbir kimse bulamayacak. Hatta Arap toprağı / Arap yarımadası (ziraat, mera, bağ-bahçe ile) ırmakların aktığı yemyeşil bir hale dönmedikçe kıyamet kopmaz." (bk. Müslim, Zekât, 60; Ahmed b. Hanbel, 2/370, 417; Mecmau’z-Zevaid, 7/331)

Kıyamet Alametleri

1. İnsanların bina yapmakta birbiriyle yarışmaları (Buhârî, Fiten, 25; bk. Tecrid-i Sarih Terc; 1/58).

2. İnsanların ölümü temenni etmeleri (Buharî, Fifen, 25; Müslim, Fiten, 53-54)

3. Câriyenin efendisini doğurması (Müslim, Imân, 1).

4. Hicaz'da bir ateşin çıkarak Busra'da (Şam yakınlarında bir yer) develerin ayaklarını aydınlatması (Buhârî, Fiten, 24; Müslim, Fiten, 42).

5. Fırat nehrinin sularının çekilerek, nehir yatağından altın çıkması (Müslim, Filen, 29-31).

6. İkisi de hak iddiasında bulunan iki büyük İslâm ordusunun birbiriyle savaşması (Buhârı, Fiten, 25; Müslim, Fiten, 17).

Mekke

7. İslâmî ilimlerin ortadan kalkması, cehaletin artması (Buhârî, Fiten, 4).

8. Depremlerin çoğalması (Buhârî, Fiten, 25).

9. Zamanın yaklaşması, gece ile gündüzün eşit olması (Buhârî, Fiten, 25).

10. Cinayetlerin çoğalması, fitnelerin zuhur etmesi (Buhârî, Fiten, 4; Müslim, Fiten, 18).

11. Yahudilerle Müslümanların savaşmaları, Müslümanların Yahudileri öldürmesi (Tecrid-i Sarıh Tercümesi, VIII, 341; Müslim, Fiten, 79-82).

12. Zinanın açıkça işlenmesi, içki tüketiminin artması, kadınların çoğalıp erkeklerin azalması (el-Ali en-Nâsif Tac, 5/335).

13. Kahtân'dan bir kişinin çıkarak, insanları asâsı ile sevketmesi (Buhârî, Fiten, 23).

Ebu Davud ve Tirmizi`nin Sünen'lerinde yer alan bazı hadislere göre Mehdî'nin çıkması da kıyâmet'in büyük alametlerindendir. (Sünen-i Tirmizî, IV, s.1-93: Sünen-i Ebu Davud, N. Şr. M.Abdul Hamid IV, 100, 106).

Hz. Peygamber (s.a.s), kıyâmetin kötü insanlar ve kâfirler üzerine kopacağını bildirmiştir. Bu hadislere göre kıyâmet kopmadan önce Mü'minlerin ruhları alınacak ve onların âhirete göçmeleri sağlanacaktır. (Buhari, Fiten, 5; Müslim, imare, 53).

Mekke yeşillendi mi? Kıyamet yaklaşıyor mu? ile ilgili etiketler Mekke
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.