Maydanoz suyu nasıl yapılır? Her derde deva maydanoz suyunun tarifi ve yararları

Kalp ve damar sağlığından böbreklerin en iyi şekilde çalışmasına kadar sayısız yararı olan maydanoz suyunun iki tarifi vardır. Kendine has bir tadı olan maydanoz sofralarımız da oldukça popülerdir. Yemeklerde ve salatalarda sıklıkla kullanılan maydonozun suyu da çok sağlıklıdır. Peki maydanoz suyu nasıl yapılır? İşte tarifi ve yararları...

Sağlıklı bir sindirim sistemi için maydanozun önemi büyüktür. Vücut sağlığına komple iyi gelen maydanozun, meyve ve sebzelerden en iyi şekilde faydalanabilmeyi gerektiğinden çiğ tüketilmesi tavsiye edilir. Maydanoz suyunun nasıl hazırlandığı, tarifi ve yararları haberimizde.

Maydanoz suyu metabolizmayı oldukça hızlı artırmaktadır. Birkaç gün üst üste tüketildiğinde kilo vermeyi de sağlar. Peki nasıl hazırlanır?

MAYDANOZ SUYU TARİFİ

Maydanoz suyu iki farklı tarifle hazırlanabilir.

Yarım demet maydanoz güzelce temizleyip saplarıyla birlikte bir blenderın içine atılır ve blender ile yaklaşık 1 dakika kadar çalıştırılır. Sonra üzerine 1 su bardağı su ilave ederek yeniden blenderı çalıştırılır. Maydanoz sapları ve yaprakları ufacık kaldığında ve su, yemyeşil ve hafif köpüklü bir hal aldığında hazır olur. Limon suyu da ilave edildiğinde güzel bir detoks içeceği olur.

İkincisi:

Yarım demet maydanoz saplarıyla birlikte ayıklayarak temizlenir. 1.5 - 2 bardak su ile birlikte tencerede yaklaşık olarak 10 dakika haşlanır. Daha son maydanozlar süzgeç ile ayırıp açık sarı renkteki suyu biraz ılıdıktan sonra tüketiilir. İçine limon suyu ilave edilirse yağ yakma özelliği arttırılmış olur.

Ancak meyve ve sebzelerden en iyi şekilde verimi alabilmek için çiğ tüketmek gerektiğinden birinci şekilde hazırlanışı verilen maydanoz suyu daha çok tavsiye edilmektedir.

MAYDANOZ SUYUNUN YARARLARI

İdrar yolu enfeksiyonlarında ilk akla gelendir maydanoz suyu. Hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar, idrar söktürücüdür.

Böbreklerin sağlıklı şekilde çalışmasını sağlar.

Demir eksikliği olan kişiler için kansızlığın giderilmesine yardımcı olur.

Sindirim sistemini düzenler, hazımsızlık problemini çözer.

İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde, kalp ve damar sağlığını korur.

Yeni ve sağlıklı hücrelerin oluşumunu sağlar. Serbest radikallerin vücuttan uzaklaşmasını sağlar.

Ödem, şişkinlik ve gaz giderici etkisi vardır.

Gün içerisinde ihtiyacınız olan A vitamini ihtiyacının yaklaşık olarak %80'ini karşılar. Bu sebeple göz sağlığını korur.

Cildin sağlıklı, genç, dinç ve parlak görünmesi için, genel cilt sağlığı için maydanoz suyu tüketimi öneriliyor.

Yağ yakma metabolizmasını hızlandırır, kilo vermeye yardımcı olur.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Adet söktürücüdür.

Menopoz dönemindeki yaşanılan olumsuz etkileri azaltır.

 

Maydanoz suyu nasıl yapılır? Her derde deva maydanoz suyunun tarifi ve yararları ile ilgili etiketler sağlık maydanoz suyu nasıl yapılır maydanoz suyu tarifi maydanoz suyu hazırlanışı maydanoz suyu yararları
GÜNÜN VİDEOSU

Metrobüste panik! Bir anda dumanlar yükseldi, trafik durdu!

Beylikdüzü’nde seyir halindeki metrobüsün arka kısmından yükselen dumanlar korkuttu. Yolcular metrobüsü panikle boşaltırken, dumanların çıktığı anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.