Marul suyu uyku getirir mi? Marul'un faydalarını duyunca çok acayipmiş diyeceksiniz!

Marul kendisinden beklenmeyen faydalar sağlıyor. Duyunca çok acayipmiş diyeceğiniz marulun faydalarını sizler için hazırladık.

Marul, her şeyden önce gebelik döneminde annelerin ihtiyacı olan K vitamini içermesinden dolayı mühimdir. Sağlık açısından kendi türleriyle neredeyse aynı olan marul, etkili bir demir deposudur. Demir eksikliğinden kaynaklanan birçok sağlık sorununun giderilmesinde tavsiye edilir. Kan ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olan marul, bolca demir içerir.

Şaşıracağınız bir başka bilgi de marul, saç ve cilt sağlığı açısından önemlidir. Koruyucudur. Cil sağlığı için gerekli olan A vitaminin yüzde yüzünü karşılayan marul, cil hücrelerinin sağlığı için gereklidir.

Tabi diğer yandan cilt sağlığı için de sağlıklı bir kan dolaşımı gereklidir. Potasyum, kan dolaşımının sağplıklı bir biçimde işleyebilmesi için önemlidir ve bu da marulda bolca bulunur.

Diğer yandan cilt gözeneklerinin açılması ve nemlenmesi adına marul destekleyicidir. Bu durum özellikle kuru cilt sahipleri için müjde gibidir. Kış aylarında kuruyan cilt için marul iyileşmeyi sağlar.

Ve biribirinden değerli marul faydalarında belki de en önemlisi marul ve marul suyunun uyku sorunlarını giderebildiğidir. Marulun uyku sorununu çözdüğü çok az bilinen bir gerçektir.

Akşamları bir miktan marul ya da marul suyu deliksiz bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.

Marulun Saç Sağlığına Faydaları

Marulun sağlık açısından bir çok faydası genelde bilinir ama saç saç sağlığı açısından çok önemli mineraller içeridği gereğini çok az kişi bilir. Marulun içerdiği bol miktardaki demir başta olmak üzere diğer mineraller ve vitaminler saçların sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlamasının yanında marul suyunun saçlara uygulanması saç dökülmesi ve kellik sorunlarına yakalanma riskini azaltabilir.

 

 

Marul suyu uyku getirir mi? Marul'un faydalarını duyunca çok acayipmiş diyeceksiniz! ile ilgili etiketler Büyük Birlik Partisi marulun faydaları marul suyu uyku getirir mi marul sağlık
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.