Mart 2024 FED faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, ne kadar olacak?

ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararı, ABD ekonomisindeki gelişmelere, enflasyon ve işsizlik oranları gibi makroekonomik göstergelere dayanarak alınmaktadır. Bu kararlar sadece ABD piyasalarını değil, aynı zamanda dünya genelinde evrensel para birimi olan doları da etkilemekte. Bu bağlamda 2024 Mart ayı FED faiz kararı merak ediliyor. Peki, Mart 2024 FED faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, ne kadar olacak? İşte, 2024 Mart FED faiz kararı hakkında merak edilenler...

ABD Merkez Bankası'nın (FED), faiz politikasını belirlerken ABD ekonomisindeki seyrin yanı sıra enflasyon ve işsizlik gibi önemli makroekonomik göstergelere büyük ölçüde dayandığı bilinmektedir. Bu kararlar, sadece ABD piyasalarını değil, aynı zamanda küresel çapta önem arz eden doların da değerini etkilemektedir. Bu durum, finansal piyasalarda belirsizlik yaratarak yatırımcıların dikkatini çekmektedir. Faiz oranlarındaki değişiklikler, hem yerel hem de küresel ekonomiler üzerinde derin etkilere sahip olabilir. Peki, Mart 2024 FED faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, ne kadar olacak? İşte, 2024 Mart FED faiz kararı hakkında merak edilenler...

Mart 2024 FED faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, ne kadar olacak?

2024 MART FED FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

2024 Mart ayı FED faiz kararı, Başkan Jerome Powell'in katılımıyla gerçekleştirilen toplantının ardından açıklanacak ve tüm dünya tarafından büyük bir merakla beklenmektedir. Altın, dolar ve akaryakıt gibi iç ve dış piyasalarda önemli etkilere sahip olan bu karar, Para Politikaları Kurulu toplantısının sonuçlarıyla kamuoyuna duyurulacaktır.

FED faiz kararı toplantısı, 19-20 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak olup, faiz kararının duyurulacağı tarih ise 20 Mart Çarşamba günü saat 21.00 olarak belirlenmiştir.

2024 MART FED FAİZ KARARI NE KADAR OLACAK?

Analistler, ABD'de hafta içinde açıklanan tüketici ve üretici enflasyon verilerinin tahminleri aşmasıyla birlikte, Fed'in yılın ilk yarısında faiz indirimlerine başlayabileceğine dair ihtimallerin azaldığını belirtmektedirler.

Para piyasalarında genel bir kanaat olarak, Fed'in 19-20 Mart tarihlerindeki toplantısında faizleri sabit tutacağı yönündedir. Ancak bankanın faiz indirimine başlama ihtimali, mayıs ayı için %7, haziran ayı için ise %59 olarak fiyatlanmaktadır. Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaların yanı sıra, bankanın ekonomiye ilişkin projeksiyonları ve politika faizine ilişkin üyelerin beklentilerini içeren "dot plot" grafiği de yatırımcıların yakından takip edeceği konular arasındadır.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, 2021'de enflasyonun "geçici" olduğunu söylediği için pişmanlık duyduğunu ifade ederek, ülkedeki enflasyona en büyük katkıyı sunan kalemin kira maliyetleri olduğunu ve bu yıl kira oranlarında düşüş beklediğini belirtmiştir.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini bu yıl için %2,4'e yükselterek, büyüme konusunda iyimser bir tablo çizmektedir.

2024 ŞUBAT FED FAİZ KARARI NE OLDU?

Geçtiğimiz ay yapılan FED toplantısında da politika faizinde değişiklik yapılmamış olup, faiz oranı %5,25-5,50 aralığında sabit tutulmuştur.

Mart 2024 FED faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, ne kadar olacak? ile ilgili etiketler FED faiz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.