Manguerite Duras’ın eşsiz kitabı Hiroşima Sevgilim

Manguerite Duras’ın eşsiz kitabı Hiroşima Sevgilim yeni dalga akımının önde gelen yönetmeni Alain Resnais tarafından sinemaya uyarlandı. Hiroşima Sevgilim, hatırlamanın ve unutmanın kaçınılmazlığı üzerine sıra dışı eşsiz bir metin. İşte zihinde var olan bir aşkın detayları...

Manguerite Duras’ın eşsiz kitabı Hiroşima Sevgilim yeni dalga akımının önde gelen yönetmeni Alain Resnais tarafından sinemaya uyarlandı.

“Aklını böyle yitirmenin ne olduğunu bilmeyenler atsın bana ilk taşı. Aşktan başka yurdum yoktu artık benim.”

Hiroşima'ya barış üzerine çekilen bir filmde rol almak için gelen Fransız aktris ile Japon bir mühendisin sevişen bedenleriyle açılır sahne. Bize acı gerçeği unutturur bir an, birbirine sarılmış iki çıplak beden.

Çünkü asıl ayıp ve çirkin olan Hiroşima gerçeğidir, Fransa'nın küçük bir kentinde, sevdiği adamın ölüsünün yanında saçları kazınan, o olayın anısıyla yaşamaya mahkûm edilen genç kadının yaşadığı yıkımdır. İnsan her yerde konuşabilir Hiroşima'yı; bir otel odasında, bir kaçamak sırasında bile.

Manguerite Duras’ın eşsiz kitabı Hiroşima Sevgilim

Sayfa sayısı: 120 

Manguerite Duras’ın eşsiz kitabı Hiroşima Sevgilim ile ilgili etiketler Manguerite Duras Hiroşima Sevgilim Alain Resnais
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.