Nobel Ödüllü yazar J.M. Coetzee ve Klinik Psikolog Arabella Kurtz Psikoterapi Temalı Yazışmaları "İyi Hikaye "Türkçe'de

Nobel ödüllü yazar J.M. Coetzee ile Klinik Psikolog Arabella Kurtz'un psikanalitik kuramları ve terapi yöntemlerini edebiyat eserleriyle yan yana getirerek psikoterapiyi, psikoterapideki gelişim idealini, toplumsal bağlamı ve kurmacayı farklı açılardan ele aldığı "İyi Hikaye" Can Yayınları etiketiyle okuyucularıyla buluşuyor. İşte detaylar...

Coetzee ve Kurtz, psikanalitik kuramları ve terapi yöntemlerini edebiyat eserleriyle yan yana getirerek psikoterapiyi, psikoterapideki gelişim idealini, toplumsal bağlamı ve kurmacayı farklı açılardan ele alıyor.


Nobel Ödüllü yazar J.M. Coetzee ve Klinik Psikolog Arabella Kurtz Psikoterapi Temalı Yazışmaları "İyi Hikaye "Türkçe'de

Cervantes ile Dostoyevski gibi büyük yazarlardan ve Freud ile Melanie Klein gibi psikanalistlerin fikirlerinden yararlanan Coetzee ve Kurtz, psikanalitik psikoterapinin çok daha geniş toplumsal biçimlerinde yeni bir perspektif açılabileceği umuduyla kişinin kendini inceleme kapasitesi, kendi yaşam hikâyesinin yazarı olması, kurduğu kişisel anlatılarda hakikatin payı, belleğin işlenebilirliği, bastırma mekanizmasının çıkmazları, grup psikolojisi ve milliyetçilik ilişkisi gibi meseleleri yalın bir dille keşfe çıkıyor.
 
İyi Hikâye, psikoterapinin her geçen gün daha çok ön plana çıktığı çağımızda terapiye ilgi duyan edebiyatseverlere keyifli bir okuma vaat ederken aynı zamanda kendi hayat hikâyeleri üzerine düşünme fırsatı sunuyor.

Kitap Hakkında:

Yayınevi: Can Yayınları
Yazar: J.M. Coetzee - Arabella Kurtz
Çeviri: Elif Ersavcı
Dizi: Can Çağdaş
Tür: Mektup
Sayfa sayısı: 184
Fiyat: 125,00 TL
 

 

 

Nobel Ödüllü yazar J.M. Coetzee ve Klinik Psikolog Arabella Kurtz Psikoterapi Temalı Yazışmaları "İyi Hikaye "Türkçe'de ile ilgili etiketler kitap
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.