Makaron nedir? Makaron nerede ve nasıl kullanılır?

Bu günlerde en çok konuşulan terimlerden biri olan makaron nedir, makaron ne işe yarar araştırılıyor. Makaron bir tatlı türü değil sigara kağıtları için kullanılan bir terimdir. Gündemde yer alan makaron terimi bu kağıtları göstermektedir. Makaron kağıtları filtreleri içinde bulunduruyor ve tütün içeriyor. İşte, makaron kullanımı ve kullanım alanları…

Türkiye'nin gündeminde olan kaçak dondurulmuş makaronlar herkes tarafından merak ediliyor. Makaron gerçek anlamında renkli yuvarlak kurabiyelerken. Ancak gündemde olan makaronun çok farklı bir anlamı daha var. Makaron, renkli tatlı kurabiyeler değil sigara kağıtları için de kullanılmakta olan bir terimdir.

MAKARON NE İŞE YARAR, KULLANIM ALANI NE?

Makaron, sigara kağıdı ve filtresinin içinde bulunduğu kağıttır. Ama içerisinde tütün olmayan satışa hazır hale gelen kağıda makaron denir. Kanuna göre gerekli izinler alındıktan sonra boş makaron satılması suç oluşturmasa da makaronun içine tütün doldurulup satılması suç teşkil etmektedir.

 

Makaron nedir? Makaron nerede ve nasıl kullanılır? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.