Mahmut Övür Madımak dosyasını açtı! Kılıçdaroğlu helalleşebilecek mi?

Sabah yazarı Mahmur Övür, bugün CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" adımları özelinden Madımak dosyasını açtı... Madımak olayları hakkında unutulan bazı detaylar paylaşan Övür, "Kılıçdaroğlu Madımak ile helalleşebilecek mi?" diye sordu

Sabah yazarı Mahmut Övür, bugün köşesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin yakın tarihinin karanlık sayfalarından bir olan Madımak olayı hakkında dikkat çeken bir makale kaleme aldı.

"Kılıçdaroğlu, Madımak’la helalleşebilecek mi?" başlığını taşıyan yazısında son dönemde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "helalleşme" açılımına değinen Övür, asıl helalleşmenin Madımak konusunda yapılması gerektiğini belirtti.

CHP liderinin muhafazakar tabandan oy alabilmek için, yakın zamanda, bu kesimi temsil eden siyasetçi ve fikir adamlarına ilgi gösterdiğini dile getiren Övür, "Ancak Kılıçdaroğlu, hâlâ bu sorunu aşamamış ki, danışmanlarını devreye sokarak bir dönem çok popüler olan ve "İslamcı yazar" olarak tanınan İsmail Nacar'ı arayarak destek istiyor." dedi.

Övür, Nacar'ın Kılıçdaroğlu'na verdiği yanıtı ise köşesinde şöyle paylaştı;

"Eğer CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu muhafazakârlarla helalleşmek istiyor ve iç barış konusunda samimiyse, işe tarihimize kara bir leke olarak geçen ve Müslümanları zan altında bırakan Sivas Madımak dosyasının yeniden açılmasını istemekle başlamalı. Çünkü o davadan hâlâ tutuklu insanlar var ve hâlâ o davanın arka planı aydınlatılmış değil."

'FETULLAH'I BESLEYEN GLADYO'

Nacar, sonra da geçen yıl yayınlanan "Gördüğüm Derin Devlet ve Neo- Haşhaşi FETÖ" kitabında yer alan şu bilgiyi hatırlattı:

"Bu olay çok önemli; çünkü olaydan bir ay önce böyle bir tezgâhın kurulduğunu Cumhuriyet gazetesine söylemiş, hatta bunu yapacak olanların da Fetullah'ı besleyen Gladyo olduğunu belirtmiştim. Ancak onlar 'Fetullah'ı besleyen Gladyo' sözümü çıkartıp, 'Aziz Nesin'e ölüm fermanı' manşetiyle bunu Hizbullah'ın yapacağını yazdılar. O haberde dönemin MİT Müsteşarı Köksal Sönmez'in de bu bilgileri verdiği ve bu bilgileri aynı zamanda dönemin Başbakan Yardımcısı rahmetli Erdal İnönü'ye söylediği de yer aldı."

Evet, Nacar kitabında bu olaya geniş yer vermiş ve ayrıntılı anlatmıştı. O bölümden sadece şu kısmı almakla yetinelim:

"Mesela, bu Aziz Nesin olayında da MİT Müsteşarı, Başbakan Vekili'ni uyararak görevinin gereğini yapmış; ama adres yanlış... Yani cinayeti işleyecek olanlar 'radikal' ya da 'Ilımlı İslamcılar' değil Türkiye'deki Gladyo ve hempalarıydı."

Bugün yaşadığımız sert siyasi kutuplaşmanın temeli oralara kadar uzanıyor... Ortada böyle bir gerçek var ve nedense ne Kılıçdaroğlu ne de bu tuzağın yıllardır "mağduru" olduğunu söyleyen Karamollaoğlu hiç oralı değil.

Neden acaba?"

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN....

 

Mahmut Övür Madımak dosyasını açtı! Kılıçdaroğlu helalleşebilecek mi? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu madımak Mahmut Övür helalleşm köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.