Lokma nasıl yapılır? Çıtır Çıtır lokmanın saraylısı da var İzmirlisi de! İşte ev usulü lokma tarifi

Lokma, sokak lezzetlerinin vazgeçilmezlerindendir. Hayır yapmak isteyenlerin de tercihi olan lokma pratik yapımı ile gözde bir tatlıdır. Son günlerde trend olan çikolatalı lokma ile de misafirlerinizin ağızlarını tatlandırabilirsiniz. Peki lokma nasıl yapılır? Çıtır lokma tarifi için şerbet nasıl olmalıdır?

Kaç tane yerseniz yiyin dokunmayan çıtır lokmalar hep tercih edilir. Şerbeti kıvamında olması için lokma tarifi arayanlar da internette araştırmalarına devam ediyor. Lokma tatlısının pratik tarifini ve son günlerde çok konuşulan çikolatalı lokma malzemelerini sizler için araştırdık.

Lokma tatlısının merkezi İzmir'dir. 13. yüzyıldan bu yana sokaklarda olan lokma tatlısı, şerbetli ve tuzlu olarak tüketiliyor. Saray lokması, ortası delik olandır. İzmir lokma tatlısı ise küçük küre şeklindedir. Özel günlerde sokaklarda ücretsiz dağıtılan lokma tatlısı pratik tarifi haberimizde...

LOKMA MALZEMELERİ

3,5 su bardağı un

2 su bardağı ılık su

1 paket kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

Kızartmak için:

2,5 su bardağı ayçiçek yağı

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı su

3-4 damla limon suyu

LOKMA NASIL YAPILIR?

3,5 su bardağı unu geniş bir kabın içine alın ve ortasını havuz şeklinde açın. 1 paket kuru maya, 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edin.

2 su bardağı ılık suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışan ve cıvık bir hamur elde edin.

Hamurunuzun üzerini kapatın, oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.

Hamur mayalanırken şerbetini hazırlayın. Tencerenin içerisine 2 su bardağı toz şeker ve 1,5 su bardağı suyu aktarın. Şeker eriyince limon suyunu ilave edin. Hafif kaynayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Lokma nasıl yapılır? Çıtır Çıtır lokmanın saraylısı da var İzmirlisi de! İşte ev usulü lokma tarifi ile ilgili etiketler Yemek lokma nasıl yapılır lokma tatlısı tarifi lokma tarifi ev usulü lokma nasıl yaoılır lokma şerberi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.