Lezyon nedir? Ne anlama gelir?

Lezyon" tıp ve biyoloji terimi olarak kullanılan bir terimdir ve genellikle bir dokuda meydana gelen anormal değişiklikleri ifade eder. Bu çerçevede, özellikle hastanelerden alınan biyopsi sonuç belgelerinde karşılaşılan "lezyon" ifadesi büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, lezyon nedir? Ne anlama gelir? Detaylar haberimizde...

Dokularda meydana gelen değişiklikle, bir organ veya dokunun yapısında herhangi bir bozulmayı içerebilir. Lezyonlar, hastalıklar, enfeksiyonlar, travmalar veya diğer faktörler sonucu oluşabilir. İşte, "lezyon" ifadesine yönelik ayrıntılar... 

Lezyon nedir? Ne anlama gelir?

LEZYON NEDİR? NE ANLAMA GELİR?

Lezyonlar, genellikle bir radyolojik veya patolojik inceleme sonucu tespit edilir. Röntgen, manyetik rezonans görüntüleme (MRG), bilgisayarlı tomografi (BT) gibi görüntüleme teknikleri kullanılarak lezyonlar tespit edilebilir. Ayrıca, biyopsi yaparak doku örnekleri alınarak lezyonun doğası hakkında daha fazla bilgi elde edilebilir.

Lezyon terimi, genel olarak anormal hücre veya doku değişikliklerini ifade eder ve altında birçok farklı durumu kapsayabilir. Lezyonlar bazen kanserli olabilir, ancak her lezyon kanserle ilişkilendirilmemektedir. Lezyonlar, sıklıkla inflamasyon, enfeksiyon, doku hasarı veya diğer patolojik süreçlerle ilişkilendirilen çeşitli durumları ifade edebilir.

Lezyon nedir? Ne anlama gelir? ile ilgili etiketler Hastalık kanser
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.