Lewis Baker tarzını Xavi ve Paul Scholes'a benzetiyor

Trabzonspor'un sezon başında Chelsea'den kiraladığı 25 yaşındaki orta saha oyuncuyu Lewis Baker, Süper Lig'e yaptıkları kötü başlangıca rağmen sezon içinde oynayacakları maçları kazanarak, büyük hedeflere ulaşabileceklerini söyledi. Baker, oyun tarzını ise Xavi ve Paul Scholes'a benzettiğini söyledi.

Trabzonspor'un yeni transferlerinden Lewis Baker, teknik direktör değişiminin ardından çıkışa geçeceklerini söyledi. Trabzonspor Dergisi'ne geniş bir röportaj veren İngiliz futbolcu, takım olarak her maç üstüne koyarak devam ettiklerini kaydederek şunları söyledi:

"Henüz mükemmel durumda olduğumuzu söyleyemem ancak her maç üstüne koyduğumuzu da hepimiz görebiliyoruz. Daha iyiye gidebilmek için, birbirimizi daha iyi tanıyabilmek için zamana ihtiyacımız var. Arkadaşlarımızın karakterlerini tanımamıza ihtiyacımız var. Maçlara bakarsanız eğer daha iyiye gittiğimizi hepimiz görüyoruz. Bu bahsettiğim projenin ve başarının gerçekleşmesi bir günde bir gecede olabilecek bir şey değil. Bu biraz sabrın sonunda gelecek bir şey."

BANA SUNULAN PROJEYİ BEĞENDİM, GELDİM

 Baker, Trabzonspor'a transferin son günlerinde dahil olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Genelde futbola odaklanmaya çalışan bir oyuncuyumdur. Futbol dışı konuları, transfer konularını çok fazla düşünen biri değilim. Ancak Trabzonspor'un bana olan ilgisini duyduğumda, Trabzonspor'un sezona ve geleceğe dair projelerinden bana bahsedildiğinde gerçekten bu projelerin içinde olmam gerektiğini hissettim. Bana olan ilgiyi ve takımın projelerini duyduktan sonra takıma katılmam kolay olmuştu. Sürecin bu şekilde geliştiğini söyleyebilirim. Kendi açımdan da iyi bir fırsat olduğunu düşündüm. İyi bir takım var burada. Umuyorum sezon içinde maçlarımızı kazanarak büyük hedeflere ulaşabiliriz."

GELMEDEN ARAŞTIRDIM

Baker, Trabzonspor'a gelmeden önce takım hakkında araştırma yaparak, fikir edindiğini kaydederek, "Geldiğim ilk günlerde hemen ilk maçımda burada ne kadar yetenekli genç oyuncular olduğunu gördüm. Bu genç ve yetenekli arkadaşlarımızın size maç kazandıracak kalitede olduklarını gördüm. Dolayısıyla bu duyduğum ve gördüğüm şeylerin karşılığını bizzat sahada geldiğim ilk günden itibaren görmüş oldum. Burada çok büyük kalite olduğunu görebiliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

İngiliz orta saha oyuncusu, oyun tarzını Xavi, Thiago Alcantara, Paul Scholes'a benzettiğini ve örnek aldığını işaret ederek, şöyle devam etti:

"Orta sahada kendi pozisyonumu 6 ve 8 numara olarak değerlendirebilirim. Çünkü 10 numara oynayabilmek için farklı yetenek ve kalitelere ihtiyacınız var. Takımımızda da bunun yeterince var olduğunu biliyoruz. Çünkü o pozisyonda oynayan oyuncunun genellikle topu aldıktan sonra dikine gidebilen, topu taşıyabilen karakterde o tarzda oyuncular olması gerektiğini düşünüyorum. Benim kendi tarzıma yakın gördüğüm pozisyonlar 6 ve 8 pozisyonları."

Lewis Baker tarzını Xavi ve Paul Scholes'a benzetiyor ile ilgili etiketler Trabzonspor Lewis Baker
GÜNÜN VİDEOSU

Amasya Et Entegre Merkezi'nde skandal görüntüler! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler

Amasya Kral Et Entegre Merkezi'nde çekildiği belirtilen hayvana işkence görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Görüntülerde hayvana eziyet ettiği belirlenen 5 kişi tutuklandı.