Laurel mi? Yanny mi? Hangisini duyuyorsunuz?

Laurel mi? Yanny mi? Sosyal medyaya düşen bir ses büyük yankı uyandırdı. Sesi dinleyen bir kesim "Laurel" derken, bir kesim ise "Yanny" cevabını veriyor. İki sesi birden duyduğunu iddia edenler bile var. Yapılan araştırmalara göre 25 yaş altı olanların "Yanny" sesini duyma olasılıkları daha fazla. İşte Laurel mi? Yanny mi? Hangisini duyuyorsunuz? Merak edilen detaylar haberimizde...

Laurel mi? Yanny mi? Geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen Laurel mi? Yanny mi? sorusunun cevabı yeniden sosyal medya gündemine bomba gibi düşüyor. İki sesi birden duyduğunu iddia edenler bile var. Yapılan araştırmalara göre 25 yaş altı olanların "Yanny" sesini duyma olasılıkları daha fazla. İşte Laurel mi? Yanny mi? Hangisini duyuyorsunuz? Merak edilen detaylar haberimizde...

YANNY Mİ, LAUREL Mİ?

Yapılan açıklamalar dinleyenlerin 25 yaş altı olması halinde "Yanny" i duyma ihtimalinin daha yüksek olduğu yönünde.

Tartışmalar üzerine geçtiğimiz yıllarda da açıklama yapan Arizona Üniversitesi'nde Dil ve İşitme Bilimleri Profesörü Brad Story, 'Laurel' sesinin üst üste birkaç defa yerleştirildiğini; bu nedenle 'Yanny' olarak da duyulabildiğini iddia etmişti.

Peki ses kaydında Laurel mı, yoksa Yanny mi deniyor?

Cevap aslında her ikisi de! Kayıt, birbirinin üzerine yerleştirilmiş iki sesten oluşuyor. Beyin iki kelimeyi aynı anda duyamayacağı için, birini seçiyor. Bu nedenle ya Laurel'i ya da Yanny'yi duyabiliyorsunuz.

Laurel mi? Yanny mi? Hangisini duyuyorsunuz? ile ilgili etiketler Twitter Sosyal Medya yanny laurel müzik SES
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.