Latif Şimşek'ten Şaban Sevinç'e HDP sorusu: PKK’nın siyasi temsilcisi mi değil mi?

Gündeme Dair adlı TV programına konuk olan Şaban Sevinç ve Latif Şimşek arasında HDP tartışması yaşandı. Şimşek'in "HDP, PKK’nın siyasi temsilcisi mi değil mi?" sözüne Sevinç "Bilmiyorum kardeşim, şu anda HDP, TBMM’nin 3. büyük partisi, kanaatim var ama çıkıp televizyonda ‘HDP terörist’ diye ilan edecek kadar kanaatim yok." dedi.

Gazeteci Latif Şimşek, Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç ve Kamuoyu Araştırmacısı Murat Sarı; Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

"HDP, PKK’NIN SİYASİ TEMSİLCİSİ Mİ DEĞİL Mİ?"

Şimşek “Biz burada bir parti olarak HDP’yi konuşmuyoruz. Zaten parti olarak kapatma davası açılmış. 2010 referandumunda parti kapatma zorlaştırıldığı için mecliste komisyon kurulması ve o komisyonun oy vermesi gerekiyor. Parti olarak bir şey söyleyen yok, başka türlü eleştiriler getirebilirsin ama ‘HDP’nin nesi var?’ dersen burada vatandaş seni vicdanen yargılar. HDP, PKK’nın siyasi temsilcisi mi değil mi?” ifadelerini kullandı...

Latif Şimşek'ten Şaban Sevinç'e HDP sorusu: PKK’nın siyasi temsilcisi mi değil mi?

"AYM YARGIÇLARI ‘HDP, PKK’NIN UZANTISIDIR’ DEYİP KAPATTIĞI ZAMAN BENİM İÇİN DE PKK’NIN UZANTISIDIR"

Şimşek'in sözleri üzerine Sevinç “Bilmiyorum kardeşim, şu anda HDP, TBMM’nin 3. büyük partisi, kanaatim var ama çıkıp televizyonda ‘HDP terörist’ diye ilan edecek kadar kanaatim yok. AYM yargıçları ‘HDP, PKK’nın uzantısıdır’ deyip kapattığı zaman benim için de PKK’nın uzantısıdır. Ama benim şuanda benim gözlemlerim var. Kesin kanaatim yok. HDP, TBMM’de 3. büyük grup., geçtiğimiz ocak ayında HDP'ye 77 milyon TL seçim yardımı yapıldı, HDP’nin meclis başkanvekili var." dedi. 

Latif Şimşek'ten Şaban Sevinç'e HDP sorusu: PKK’nın siyasi temsilcisi mi değil mi? ile ilgili etiketler HDP PKK Latif Şimşek Şaban Sevinç Siyasi Uzantısı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.