Laptop kapağını kapatınca kapanmaması için yapılması gerekenler! Laptop kapağını kapatınca kapanıyor sorunu nasıl çözülür?

Günümüzün mobil bilgisayarları, yani laptoplar, iş ve eğlence dünyamızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak, birçok laptop kullanıcısının karşılaştığı yaygın bir sorun, kapağı kapatınca bilgisayarın otomatik olarak uyku moduna geçmesidir. Peki, laptop kapağını kapatınca kapanması nasıl değiştirilir? Laptop kapağını kapatınca kapanıyor sorunu nasıl çözülür? İşte, laptop kapağını kapatınca kapanmaması için yapmanız gerekenler...

Günümüzde mobil bilgisayarlar, yani laptoplar, iş ve eğlence dünyamızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Ancak, birçok laptop kullanıcısı tarafından sıklıkla karşılaşılan bir sorun, kapağı kapatıldığında bilgisayarın otomatik olarak uyku moduna geçmesidir. Peki, laptop kapağını kapatınca kapanma özelliği nasıl değiştirilir? Bu sorunu çözmek için neler yapılabilir? İşte, laptop kapağını kapatınca otomatik kapanmayı engellemenin yolları...

Laptop kapağını kapatınca kapanmaması için yapılması gerekenler! Laptop kapağını kapatınca kapanıyor sorunu nasıl çözülür?

Laptop kapağını kapatınca uyku moduna geçmemesi için yapılması gerekenler!

  1. Pil Simgesine Sağ Tıklayın: İlk adım olarak, ekranın sağ alt köşesinde bulunan pil simgesine sağ tıklayın. Ardından açılan menüden "Güç Seçenekleri" seçeneğine tıklayın.

  2. Güç Seçenekleri Menüsüne Giriş Yapın: Güç Seçenekleri menüsüne giriş yaptıktan sonra, soldaki menüde bulunan "Kapak kapatıldığında yapılacakları seçin" bağlantısına tıklayın.

  3. Kapağı Kapatınca Yapılacakları Ayarlayın: Bu adımda, "Kapak kapatıldığında" başlığı altında bir dizi seçenek göreceksiniz. "Fişe takılıyken" bölümünde bulunan açılır kutucuğu seçerek "Hiçbir şey yapma" seçeneğini işaretleyin.

  4. Değişiklikleri Kaydedin: Yapılan ayarları kaydetmek için sayfanın altında bulunan "Değişiklikleri Kaydet" veya benzeri bir düğmeye tıklayın.

  5. Kullanıcı İhtiyaçlarına Uygun İşlem: Kapağı kapatınca uyku moduna geçmeme özelliği, genellikle laptopun fişte olduğu durumlar için daha uygun olabilir. Ancak, pil kullanımındayken kapağın kapatılması durumunda olası ısınma sorunlarını önlemek adına bilinçli bir seçim yapılmalıdır.

Artık laptopunuz, kapağı kapalıyken bile çalışmaya devam edecek ve bu sayede laptopunuzu masaüstü bilgisayar gibi kullanabileceksiniz. Bu basit ayar sayesinde, kullanıcılar bilgisayarlarını daha esnek bir şekilde kullanabilir ve özellikle harici bir monitör, klavye ve fare ile birlikte kullanıldığında daha verimli bir çalışma ortamı elde edebilirler. Uygulanan bu yöntem, laptop kullanıcılarına daha fazla kontrol ve özgürlük sağlamaktadır.

Laptop kapağını kapatınca kapanmaması için yapılması gerekenler! Laptop kapağını kapatınca kapanıyor sorunu nasıl çözülür? ile ilgili etiketler bilgisayar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.