LA Clippers karşısında 3-1 öne geçen Phoenix Suns, NBA finaline 1 maç uzaklıkta

Phoenix Suns, Los Angeles Clippers serisinin 4. maçını kazanarak Batı finalinde 3-1 öne geçti. 5. maçı evinde oynayacak olan Arizona ekibi, 1993'ten beri ilk NBA finaline bu kadar yakın. Suns'ın o kadrosunda Charles Barkley ve Dan Majerle gibi Dream Team üyesi iki isim bulunuyordu.

NBA'de normal sezonun Batı'da 2. tamamlayan Phoenix Suns, finale koşuyor. Suns, Konferans finalinde eşleştiği Los Angeles Clippers karşısında 3-1 öne geçti. Serinin ilk 2 maçını kazanan Arizona ekibi, Staples Center'daki 3. maçı kaybedince seri 2-1'e gelmişti. Dün gece oynanan serinin 4. maçında 80-84 galip gelen Phoenix Suns, en son 1993'te Charles Barkley ve Dan Majerle'li kadrosuyla yükseldiği NBA finaline bir adım daha yaklaştı.

All-Star guard Devin Booker'un 25 sayıyla maçın en skorer olduğu akşamda yıldız pivot Deandre Ayton ise 19 sayı-22 ribaundla double-double yaptı. Veteran guard Chris Paul da eski takımına karşı 18 sayı, 7 asist ve 4 ribaundla mücedele etti.

Clippers'ta Paul George 23 sayı, 16 ribaund, 6 asist, Reggie Jackson 20 sayı, 5 ribaund, 1 asist, Ivica Zubac da 13 sayı, 14 ribaunt ve 1 asistle oynadı. Los Angeles ekibi 3. maçı kazanarak tarihinin ilk konferans finali galibiyetine ulaşmıştı. Los Angeles ekibinde süper yıldız Kawhi Leonard sakatlığı nedeniyle bu maçı da kaçırdı.

LA Clippers karşısında 3-1 öne geçen Phoenix Suns, NBA finaline 1 maç uzaklıkta

NBA play-off'ları, yarın TSİ 03.30'da Atlanta Hawks ile Milwaukee Bucks arasındaki Doğu Konferansı final serisi 3. maçıyla devam edecek. Seride 1-1 eşitlik var. Suns-Clippers serisi ise Arizona'ya taşındı.

LA Clippers karşısında 3-1 öne geçen Phoenix Suns, NBA finaline 1 maç uzaklıkta ile ilgili etiketler Phoenix Suns Los Angeles Clippers NBA Deandre Ayton chris paul
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.