KYK bursu hangi durumlarda kesilir? KYK bursu neden kesilir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bursları, Türkiye'deki öğrencilere maddi destek sağlayan önemli bir programdır. Ancak, bazı durumlarda KYK bursunu alan öğrencilerin akıllarında çeşitli sorular ve endişeler olabilir. Bunlardan önemli bir tanesi ise KYK bursunun hangi durumlarda kesileceğidir. Peki, KYK bursu hangi durumlarda kesilir? KYK bursu neden kesilir? İşte KYK burslarıyla ilgili merak edilen detaylar...

KYK burs başvurularını KYK'dan ilk kez burs alan öğrenciler, 'KYK bursları hangi koşullarda kesilir? KYK bursları ne kadar süre verilir? KYK bursları ne zaman hesaplara aktarılır? Attan ders aldığımda KYK bursum etkilenir mi?' sorularını merak ediyor. Peki, KYK bursu hangi durumlarda kesilir? KYK bursu neden kesilir? İşte detaylar...

KYK bursu hangi durumlarda kesilir? KYK bursu neden kesilir?

KYK BURSU HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

*KYK bursu, öğrencinin başarılı akademik performansını sürdürmesinin yanı sıra bazı kurallara uymasını gerektirir. KYK bursu, aşağıdaki durumlarda kesilebilir:

  • Öğrencinin kendi isteğiyle eğitim kurumundan ayrılması veya çıkarılması,
  • 1 dönemlik uzaklaştırma cezası alması,
  • Sağlık veya diğer nedenlerle geçici, kısa veya uzun süreli kayıt dondurması,
  • Okuduğu üniversitenin kapanması,
  • KYK yurdundan ceza alınması veya uzaklaştırılma,
  • Üniversitede veya dışarıda işlenen suçlardan dolayı kesin hüküm giyilmesi.*

KYK bursunu alan öğrenciler, bu kurallara dikkat etmelidirler. Burslarını sürdürebilmek için başarılarını korumalı ve KYK'nın belirlediği kurallara uygun davranmalıdırlar.

ALTTAN DERS ALMA DURUMUNDA KYK BURSU KESİLİR Mİ?

KYK bursunu alan öğrencilerin sıkça sorduğu bir soru, attan (ders) kalmanın bursun kesilmesine neden olup olmadığıdır. Öğrencilerin rahatlaması için belirtmekte fayda var: KYK bursu, alttan ders kaldığınızda kesilmez. Ancak, dikkat edilmesi gereken önemli bir kriter vardır. Not ortalaması (AGNO) 2.00'nin altına düşer veya dönemlik puan 53.33'ten düşük olursa, bursunuz kesilebilir. Bu önemli detay, 2023 yılı itibariyle geçerli olacaktır.

KYK BURSU HANGİ AYLARDA YATAR?

KYK bursu, öğrencilere eğitim-öğretim süreci boyunca 12 ay boyunca verilmektedir. Bu, lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsar. KYK, yaz dönemlerinde de burs ödemelerini sürdürebilir.

KYK BURSU NE ZAMAN YATAR? 

KYK bursu ödemeleri, her ayın 6-10 arasında gerçekleştirilir. Ödeme günleri, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre belirlenir. Örneğin, son rakamı 0 olanlar ayın 6. gününde ödeme alır. Bu nedenle öğrenciler, ödemelerinin ne zaman yapılacağını takip etmelidir.

Son rakamı 0 olan kişiler: Ayın 6. günü
Son rakamı 2 olan kişiler: Ayın 7. günü
Son rakamı 4 olan kişiler: Ayın 8. günü
Son rakamı 6 olan kişiler: Ayın 9. günü
Son rakamı 8 olan kişiler: Ayın 10. günü

 

KYK bursu hangi durumlarda kesilir? KYK bursu neden kesilir? ile ilgili etiketler KYK Burs ve Kredi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.