Kutlu Doğum haftası nedir? Neden kutlanır? Hangi ibadetler yapılır?

Kutlu Doğum haftası nedir? Kutlu Doğum haftası her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanıyor. Doğum Haftası, peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum gününü kutlamak amacıyla yapılmaktadır. Tarihin yaklaşmasının ardından Kutlu Doğum haftası hakkında araştırma yapılmaya başlandı. İşte Kutlu Doğum haftası nedir? Neden kutlanır? Hangi ibadetler yapılır? Merak edilen detaylar haberimizde...

Kutlu Doğum haftası nedir? Doğum Haftası, peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum gününü kutlamak amacıyla yapılmaktadır. Tarihin yaklaşmasının ardından Kutlu Doğum haftası hakkında araştırma yapılmaya başlandı. Kutlu Doğum haftası her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanıyor. İşte Kutlu Doğum haftası nedir? Neden kutlanır? Hangi ibadetler yapılır? Merak edilen detaylar haberimizde...

Kutlu doğum haftası her yıl 14-20 Nisan 2017 tarihlerinde kutlanmaktadır. Peygamber efendimizin gerçek doğum günü Hicri takvimdeki Rebiülevvel ayının 12. gününün sabahı dünyaya gelmiştir. Yani her yıl Nisan 14-20 günleri arası kutlanan kutlu doğum haftası, peygamber efendimizin doğduğu gerçek ay değildir.

KUTLU DOĞUM HAFTASI NE ZAMAN?

Kutlu Doğum Haftası, her yıl 14-20 Nisan aralığında kutlanmaktadır. Kutlu Doğum Haftası, Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı kararı ile 1989 yılından bu yana kutlanmaktadır.

KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJLARI

-Alemlere Rahmet Olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed in bizlere sunduğu merhamet ve şefkat vurgusunun tüm yaralara merhem olması,temennisi ile tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik eder selam ve saygılar sunarım.

-Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice kandiller.

-Yaratılmışların en hayırlısı, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem için duygularımızı dile getirdiğimiz şu mübarek günde salat ve selam O'na olsun... Kutlu doğum haftanız mübarek olsun.

-Gül sevginin tacıdır o yüzden her bahar gülle taçlanır, o gül ki Muhammed (SAV)'ı anlatır. Muhammed (SAV)'ı anlayana gül koklatılır, gül kokulu KANDİLİNİZ MÜBAREK olsun.

-O’na Uyunuz..O’nu Örnek Alınız Ki O,Sizde Hergün Yeniden Doğsun...Yüreğinizi Verin Ki O’na,Yarın Orada Sizinle Olsun..

-Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (s.a.v) Ümmetin üstüne titreyen sensin, Müjdeci, uyaran,gel diyen sensin,Kulunu Allah'a sevdiren sensin,Gecemi gündüze çeviren sensin,Ey Hakk'ın şahidi yüzünü göster,Kul şahadetinle tanımak ister..

Kutlu Doğum haftası nedir? Neden kutlanır? Hangi ibadetler yapılır? ile ilgili etiketler Hz. Muhammed 20 Nisan kutlu doğum haftası
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.