Kutbettin Arzu kimdir? Neden öldü? Kutbettin Arzu kaç yaşında öldü?

Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu hayatını kaybetti. Yapılan haberlerin ardından Kutbettin Arzu'nun yaşamı ve kaç yaşında, neden öldüğü araştırılmaya başlandı. Peki, Kutbettin Arzu kimdir? Neden öldü? Kutbettin Arzu kaç yaşında öldü? Ayrıntılar haberimizde...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu, Yalova’da hayatını kaybetti. Aynı zamanda eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili olan Arzu'nun neden ve kaç yaşında öldüğü büyük bir üzüntüyle araştırılıyor. Peki, Kutbettin Arzu kimdir? Neden öldü? Kutbettin Arzu kaç yaşında öldü? Ayrıntılar haberimizde...

Kutbettin Arzu kimdir? Neden öldü? Kutbettin Arzu kaç yaşında öldü?

KUTBETTİN ARZU KİMDİR?

Kutbettin Arzu, 1 Nisan 1955 tarihinde Diyarbakır'da doğdu. Kendisi Kürt kökenli bir Türk siyasetçi ve mimardır. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) TBMM milletvekili olarak görev yapmıştır. Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde mezun olmuş ve daha sonra yüksek lisans eğitimini aynı bölümde tamamlamıştır.

Siyasi kariyerine odaklanarak, 2011 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır. 2009 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilmiş ancak seçimi kazanamamıştır. 28 Ağustos 2015 tarihine kadar Tarım Bakanlığı Yardımcısı olarak görev yapmış ve bu tarihte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak atanmıştır. Kutbettin Arzu, evli ve 4 çocuk babasıdır. 

KUTBETTİN ARZU KAÇ YAŞINDA, NEDEN ÖLDÜ?

68 yaşındaki eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu'nun, Yalova'nın Termal ilçesinde bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi lojmanlarında tatil yaparken tesisin havuzunda ölü olarak bulunduğu bildirildi. Olayı fark eden tesis çalışanları ise 112 acil sağlık ekiplerine haber verdiler.

Sağlık ekipleri olay yerine gelerek Kutbettin Arzu'nun yaşamını yitirdiğini belirledi. Ölüm nedeninin kalp krizi olabileceği üzerinde durulsa da kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda netlik kazanacak. Polis ise olayla ilgili soruşturmayı başlattı.

Kutbettin Arzu kimdir? Neden öldü? Kutbettin Arzu kaç yaşında öldü? ile ilgili etiketler Kutbettin Arzu ölüm vefat
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.