Kurumsal SEO Neden Önemli?

Kurumsal SEO, kurumsal web siteleri için tasarlanmış bir arama motoru optimizasyonu türüdür. Ana hedefi, büyük işletmelerin İnternet'teki organik varlığını iyileştirmektir.

İş hedeflerinize ve mevcut SERP konumunuza dayalı olarak SEO'ya yönelik büyük ölçekli bir stratejik yaklaşımdır. Kurumsal SEO, Geleneksel SEO'dan daha agresif bir yaklaşımla ayrılır. örneğin, oldukça rekabetçi anahtar kelimeleri hedefler.

Kurumsal SEO’ya Neden İhtiyacınız Var?

Yüzlerce sayfadan oluşan büyük bir web siteniz varsa zaten düşük rekabetli, uzun kuyruklu anahtar kelimeler için sıralamada yer alıyorsunuz demektir. Son derece rekabetçi kısa kuyruklu anahtar kelimeler kullanarak yeni bir seviyeye ulaşmak istiyorsanız, iş geliştirme ve tanıtım vizyonunuz var, ancak tasarlanan planları uygulamak için standart SEO'nun yeterli olmadığını anlıyorsanız, kurumsal SEO sizin için kesinlikle uygun bir seçenektir. Atalay Sıdar tarafından kurulan Simur Digital etkili kurumsal SEO çözümleri ile hedeflediğiniz noktaya giden yolda en büyük yardımcınız olabilir.

Kurumsal şirketler için kurumsal optimizasyonun gerekli olduğu genel olarak kabul edilmektedir. Kurumsal bir şirketin web sitesi, marka itibarı üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Bu nedenle süreç otomasyonunun yanı sıra iyi koordine edilmiş bir işbirliği ve iyi yapılandırılmış bir iletişim gerektirir.

Kurumsal web siteleri ve büyük işletmeler her gün önemli rekabet güçlükleriyle karşı karşıyadır. Bazı nişlerde, piyasanın köpekbalıklarıyla rekabet etmeniz gerekir. Küçük bir yerel işletme bile arama sonuçlarında yerinizi alabilir. Büyük rakiplerden ve pazar yerlerinden bir alıcı için rekabeti kazanmanın oldukça zor olduğunu kabul etmelisiniz. Marka bilinirliği de arama motorlarının firmanızı önceliklendirmesi için yeterli değildir. Kurumsal SEO, bu sorunları agresif bir strateji ve akıllı bir yaklaşımla çözebilir.

Sonuçlara Ulaşmak İçin Kurumsal SEO'da Hangi Yaklaşımlar ve Stratejiler Kullanılır?

Kurumsal SEO hedeflerine ulaşılabilmesi için kullanılabilecek ana yaklaşımlar ve stratejiler standart SEO çalışmalarından ayırt edici özelliklere sahiptir.

Kurumsal SEO kapsamında optimizasyonun başlaması amacıyla uygulanması gereken ilk adım, rekabet ortamını araştırmak ve gelecekte kimin rekabet etmek zorunda kalınacağını belirlemektir. Site analizi, rakip araştırması ile el ele gider. Daha fazla çalışma planlamanın ana avantajlarını ve dezavantajlarını belirlemek gerekir.

Web sitesi analiz edildiğinde ve rakipler belirlendiğinde, sıra optimizasyona gelir. Meta etiketleri, site mimarisini, genel kullanılabilirliği kontrol edilmelidir. Büyük siteler çok fazla kaynak ve manuel olarak yapılamayan işlemlerin çoğunu gerektirir. SEO'nun her aşaması için kurumsal SEO araçları kullanılmalıdır. Örneğin, KeywordTool, Kwfinder, Ubersuggest, Keywords Everywhere ve Google Keyword Planner gibi araçları kullanarak anahtar kelimelerle çalışmak çok daha kolaydır. 

Web sitenize trafik oluşturmaya yardımcı olacak yüksek kaliteli ve etkili içerik oluşturmak, optimizasyon içeren başka bir adımdır. İçerikle çalışırken yapılan başlıca hatalar, anahtar kelimeleri hedeflemeyle ilgili sorunlar ve içerik ile arama amacı arasındaki tutarsızlıklardır. Kaliteli içerik, alakalı anahtar kelimelere dikkat çeker ve uzun kuyruklu anahtar kelimeler için sıralanmanıza yardımcı olabilir. Metin içeriği ve istatistikler, web seminerleri, videolar ve müşteri incelemeleri gibi önemli görsel bilgilerle dolu kendi blogunuzu oluşturmayı düşünün. Bir blog, ilgiyi sürdürmeye ve mevcut bir kitlenin sorularını yanıtlamaya ve ayrıca yeni izleyiciler çekmeye yardımcı olacaktır. Bir bloga sahip olmak, çevrimiçi medya ve sosyal ağlarla etkileşimi kolaylaştırabilir. Blogunuzu SEO'yu göz önünde bulundurarak yapmayı, her zaman güncel içerik eklemeyi ve daha fazla gelişme için stratejik bir plan belirleyip uygulamayı unutmayın.

Yinelenen İçerik SEO Çalışmalarının Başarısını Engeller

Çok sayfalı sitelerde, yinelenen içerikler olması en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Yinelenen içerikler Google'ın sayfaları doğru bir şekilde dizine eklemesini engeller ve arama botlarının kafasını karıştırır. Sonuç olarak, SEO çalışmaları hedeflenenin aksine kötü olabilir ve kullanıcı deneyimini bozabilir. Bunun olmasını önlemek amacıyla bu tür sayfaları belirlemek için bir içerik denetimi yapın ve 301 yönlendirmesi kullanın.

Bazı insanlar okumayı, video izlemeyi veya meme’ler arasında gezinmeyi sever. Bu kişilerin tümü potansiyel olarak müşteriniz olabilir. Bu, kesinlikle tek bir içerik türüne odaklanmanın doğru olmayacağı anlamına gelir. Podcast'ler, videolar, e-kitaplar ve daha fazlası dahil olmak üzere mevcut tüm kaynakları kullanın. Bu içeriğin bir kısmının her zaman online olduğunu unutmayın. Bu, uzun bir süre boyunca mevcut hedef kitlenizin ve yeni müşterilerinizin özel ihtiyaçlarının karşılanacağı anlamına gelir.

Kurumsal tanıtımın, özellikle anahtar kelime seçiminde, geleneksel SEO yaklaşımlarından temelde farklı olduğundan daha önce bahsetmiştik. Bu aşamada önemli olan rakiplerin kullandığı anahtar kelimeleri, sıralamaya girdiğiniz anahtar kelimeleri analiz etmek ve ortak bir paydaya doğru ilerlemek, size en uygun anahtar kelime listesini belirleyip oluşturmaktır.

Kurumsal SEO'nun diğer bir önemli özelliği, bir web sitesinin internette varlığını sağlamak gibi temel görevlere ek olarak, kurumsal markalar için iyi bir itibar oluşturmaktır. Bu tanıtım çalışmasının ayrılmaz bir parçası, viral pazarlama kampanyaları yürütmek, uzun vadeli ilişkiler kurmak ve çeşitli medya kaynaklarında hakkınızda geri bildirim almak gibi bağlantılar elde etmek için medya ile çalışmaktır.

Kurumsal SEO Neden Önemli? ile ilgili etiketler SEO
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.