Kurbanlık küpe sorgulama 2021! TÜRKVET küpe sorgulama nasıl yapılır?

Kurban Bayramı’nda kurban keserek ibadetlerini yerine getirecek olan vatandaşlar Kurbanlık küpe sorgulama 2021 işlemlerinin nereden yapılacağını merak ediyor. Hayvanların küpe numaralarını sorgulatarak hayırlı kurbanlık almak isteyenler kulak küpe sorgulama nasıl yapılır sorusuna cevap arıyor.

Kurban Bayramı’nda kurbanlık hayvan keserek ibadetlerini idrak edecek olan vatandaşlar için 2021 kurbanlık küpe sorgulama işlemleri başladı. Türkiye’de daha önceden alınan karar doğrultusunda büyükbaş hayvanlarda küpeleme ve kayıt işlemleri 2002, küçükbaş hayvanlarda ise 2010 yılında başlayarak sorgulama işlemlerine geçildi.

KURBANLIK KÜPE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Türkiye’de büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, küpelenerek ulusal veritabanında kayıt altına alınmaktadır. Mevcut kayıt sistem üzerinden hayvanların hareketleri ve hastalıkları izlenebilmektedir. Kayıt sisteminde kayıt altına alınan hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin sorgulanabilmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr/ sayfası vatandaşların kullanıma sunulmuştur.

KÜPELEME NEDİR?

Büyükbaş hayvanlar doğumlarından itibaren 3 ay, küçükbaş hayvanlar ise 6 ay içerisinde ve doğdukları işletmeden ayrılmadan önce küpelenerek kayıt altına alınırlar. Bu sürelerin aşılması durumunda ise cezalı küpeleme ve kayıt yapılmaktadır. Küpelenmeyen ve kayıt edilmeyen hayvanların bir işletmeden başka bir işletmeye hareket ettirilmesine asla izin verilmez.

Kurbanlık küpe sorgulama 2021! TÜRKVET küpe sorgulama nasıl yapılır?

Hayvanların küpelenmesi ve kayıt altına alınmasındaki amaç, hayvan hareketlerinin kontrolünü sağlamak, hastalıklı hayvanların hareketini önleyerek hastalıkların yayılmasını önlemek ve dolayısıyla sağlıklı gıda elde ederek halk sağlığını koruma amaçlanmaktadır.

TÜRKVET Hayvan Kayıt sisteminde; hayvanların bulunduğu işletme, işletme sahibi, işletmenin bulunduğu adres, tür, ırk, cinsiyet bilgileri ile doğum, hareket ve ölüm tarihi bilgileri tutulmaktadır.

TÜRKVET KÜPE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Kurbanlık küpe sorgulama 2021! TÜRKVET küpe sorgulama nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Kurbanlık Küpe Sorgulama TÜRKVET
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.