KRT TV'nin sahibi kim? KRT'nin açılımı ne?

RTÜK tarafından cezaya çarptırılmasının ardından gündeme gelen KRT TV'nin sahibinin kim olduğu ve açılımının ne olduğu gibi sorularla arama motorlarında araştırılıyor. Peki, KRT TV'nin açılımı ne? KRT TV'nin sahibi kimdir, ne zaman kuruldu? İşte KRT TV hakkında merak edilen ayrıntılar...

Türkiye'de yer alan KRT TV, sahibi ve kuruluş amacı hakkında çeşitli tartışmalara yol açan bir medya kuruluşudur. Son olarak TELE ile RTÜK cezasına çarptırılan KRT TV yine bir skandal ile gündeme geldi. İşte KRT TV'nin sahibi, açılımı ve kuruluş tarihi...

KRT TV'nin sahibi kim? KRT'nin açılımı ne?

KRT TV'nin sahibi, kuruluş amacı ve değişen sahiplik durumu nedeniyle kamuoyunda tartışmalı bir konu haline gelmiştir. Kanalın önceleri kültür ve yerel içeriklere odaklanan bir yapısı iken, daha sonra siyasi içeriklere yönelmesi nedeniyle kamuoyunda farklı yorumlara neden olmuştur.

KRT TV KİM TARAFINDAN KURULDU?

KRT TV, Ahmet Kopuz tarafından 7 Eylül 2014 tarihinde kurulmuştur. Başlangıçta Karadeniz TV olarak adlandırılan kanal, daha sonra Kültür TV olarak yayın yapmıştır. Kanalın kuruluş amacı kültürel içerikler sunmak ve yayın yapmaktı.

KRT TV'NİN AÇILIMI NE?

KRT TV'nin açılımı "Kültür Radyo Televizyonu"dur. Kanalın ilk adı olan Karadeniz TV, daha sonra yayın amacı değiştirilerek Kültür TV adını almıştır.

KRT TV'NİN SAHİBİ KİM?

KRT TV'nin kuruluş amacının dışında siyasi ve muhalefet odaklı içeriklere yönelmesiyle, kanalın sahibi ve finansörleri arasında belirsizlik ve tartışmalar başlamıştır. Kanalın sahipliği, Didem Duyum'a atfedilmişse de, zamanla bu durum değişmiştir.

Ayrıca CHP'nin KRT TV kanalını satın aldığı haberleri kamuoyuna yansımıştır. Didem Duyum'un kanalı satma sürecinde CHP'nin devreye girdiği ve kanalı satın aldığı ifade edilmiştir. Böylece kanalın yönetimi ve içerik politikası değişmiştir.

KRT TV günümüzde haber ve kültür yayınlarına odaklanmıştır. Çeşitli programlar ve tartışma programları ile yayın hayatını sürdüren kanal, farklı konuları ele alarak kamuoyunu bilgilendirmeyi hedeflemektedir.

 

KRT TV'nin sahibi kim? KRT'nin açılımı ne? ile ilgili etiketler televizyon RTÜK
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.