Kronik hastalara aylık 2.354 TL sosyal yardım parası veriliyor! İşte kronik hasta yardımı başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli yardım programları çerçevesinde maddi destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda kronik hastalığı bulunan vatandaşlar da unutulmayarak, aylık 2.354 TL sosyal yardım parası veriliyor. İşte, İstanbul Aile Bakanlığı kronik hasta yardım başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "sosyal yardım programları" çerçevesinden çeşitli sebeplerden dolayı çalışamayan vatandaşlara maddi destek vermeye devam ediyor. 

Kronik hastalıklar ise az gelirin ve maddi yetersizliklerin en önemli sebepleri arasında yer alıyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kronik hastalığı bulunan vatandaşlara 12 ay boyunca 2.354 TL düzenli ödeme yapıyor.

Kronik hastalara aylık 2.354 TL sosyal yardım parası veriliyor! İşte kronik hasta yardımı başvurusu

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI KRONİK HASTALIK YARDIMI BAŞVURUSU

Kronik hastalık yardımı, tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için geliştirilmiş düzenli nakdi yardım programıdır. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan kronik hastalık yardımından, tüberküloz veya SSPE hastası olan kişi veya hastaya bakmakla yükümlü kişi yararlanabilir. 

Bu çerçevede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kronik hastalık yardımına nasıl başvuru yapılabileceği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından onaylanan, Halk Sağlığı Yönetim Sisteminden hastalık bilgileri alınan kişilerin T.C. kimlik kartları ile başvuru yapması gerekmektedir. 

Eğer kronik hastalık yardımına ilk kez başvuru yapıyorsanız, başvurunuz en geç 30 gün içerisinde sonuçlanır.

NOT: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım programları kapsamı ve başvuru koşullarında güncelleme yapabilir. Bu sebeple sosyal yardım haberlerimiz dışında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı WEB sayfasından "Sosyal Yardım Programları" bölümünü de kontrol ediniz. 

KRONİK HASTALIK YARDIMI BAŞVURUSU MİKTARI VE ÖDEME DÜZENİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tüberküloz ve SSPE gibi kronik hastalıkla mücadele eden vatandaşlara başvurularının kabul olması durumunda 12 boyunca düzenli olarak 2.354 TL ödeme yapılır.

İSTANBUL AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ İLETİŞİM BİLGİLERİ

Alemdar, Prof. Kazım İsmail Gürkan Cd. No:10, 34110 Fatih/İstanbul

Telefon: (0212) 511 42 75

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI İLETİŞİM BİLGİLERİ 

Eskişehir Yolu Söğütözü Mah. 2177. Sok. No: 10/A Kat: 17-18-19 06510 Çankaya/Ankara
Telefon (Santral): (0312) 705 8000 - (312) 705 8001 (Ana Hat)

 

Kronik hastalara aylık 2.354 TL sosyal yardım parası veriliyor! İşte kronik hasta yardımı başvurusu ile ilgili etiketler Sosyal Yardım kronik hasta kronik hasta yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.