Kritik Antalya zirvesi sona erdi! Lavrov - Kuleba görüşmesinden hangi sonuçlar çıktı?

SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ve Araştırmacı yazar İdris Kardaş SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan'ın sorularını yanıtladı...

SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ve SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan'ın ‘Haberin Olsun’un yeni bölümündeki konuğu Araştırmacı yazar İdris Kardaş oldu. Kardaş, Bozkurt ve Özkan, canlı yayında, Antalya'da gerçekleşen Rusya-Ukrayna Zirvesi'nin sonuçlarını, Zelenskiy'nin yeni açıklamalarını, son zamanların en kuvvetli fırtınası olan İstanbul'daki Aybar esaretinin etkilerini konuştu.

"BATI'NIN BUGÜNE KADAR RUSYA'YA YAPTIKLARININ HESAPLAŞMA ALANI OLARAK RUSYA UKRAYNA'YI VURUYOR"

İdris Kardaş, "Hiç gerilim yoktu. Savaş ortamında iki devlet bakanının karşıya karşıya oturabilmesi çok önemliydi. Savaşan iki ülkenin dışişleri bakanları bu görüşmelerin devam edeceği yönünde sinyaller verdi. Lavrov somut, pratik adımlar beklediği yönünde parantez açtı. Ukrayna'nın geri adım atması görüşmenin zemini olarak ortaya kondu. Mesele Rusya-Ukrayna arasındaki toprak anlaşmazlığı değil, Batı ile Rusya arasında temel bir mesele. Batı'nın Rusya'ya yaklaşımı, bugüne kadar yaptığı bütün ayrımcılıkların hesaplaşma alanı olarak bugün Rusya Ukrayna'yı vuruyor. Üçlü bir Erdoğan, Putin ve Zelenskiy zirvesi olabileceğini düşünüyorum. Rusya paradigmasını değiştiriyor, farklı bir yaklaşım içinde. Kendi ayaklarımızın üstünde duracak bir sistem kurguluyoruz, bu bize ders oldu diyor. Başka büyük bir mesele var, Rusya sınırlarının etrafında silahlanma ve diğer konularda net bir tavır koyacağı yaklaşımı var, vazgeçecek gibi görünmüyor. Rusya bunu varoluşsal meselesi olarak görüyor. Konu Ukrayna değil, Batı, NATO ve ABD." ifadelerini kullandı.

"ALMANYA İLE FRANSA, ABD İLE İNGİLTERE'NİN PLANINDA YOKUZ DERSE BU İŞ ÇÖZÜLÜR"

Ceyhun Bozkurt, "Türkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getirmek için Rus Bakanı Türkiye'de provoke etmeye çalışıyorlar. Batı'nın isteği Türkiye ile Rusya'yı germek, ABD-İngiltere'nin peşine Türkiye'yi katmak. Çünkü güneyde rahat cirit atmak istiyorlar. İstedikleri Rusya'nın taarruzunu püskürtmesi değil, Ukrayna içinde bir kaos. Almanya ile Fransa, ABD ile İngiltere'ye biz sizin planınızda yokuz derse bu iş çözülür. Lavrov'un cümlesinde ilginç bir detay var; biyosilah laboratuvarıyla ilgili Ukrayna ordusu ve kamuoyundan saklamışlar diyor. Siz hangi kimyasal çalışmaları yaptınız? Almanya ve Fransa'nın devreye girip, Londra ve Washington'a dur demesi gerekiyor.Haritada Rusya'nın planı hilal şeklinde ilerliyor, acayip bir plan. Ruslar Dinyaper'in batısından aşağıya inerek, doğuda kalan Ukrayna ordusunu etkisizleştirmeyi planladı ve adım adım ilerledi. Bu iş masada bitecek ama Zelenskiy masaya kalır mı bilmiyorum." şeklinde konuştu.

"İSTANBULLU YILLARDIR GÖRMEDİĞİ KARI BU KEZ FIRTINA ŞEKLİNDE GÖRÜYOR"

Kar yağışının etkilerini Cennet Mahallesi'nden aneban aktaran Mevlüt Yüksel, "Kar yağışı zaman zaman artıyor ama trafikte aksama ve yollarda kalan yok. Gece itibariyle fırtına etkili olacak. Yollarda tıkanıklık meydana gelebileceği yönünde uyarılar var. Ocak ayında yağan kar yağışı kadar etkili olacağı söyleniyor. İstanbullu yıllardır görmediği karı bu kez fırtına şeklinde görüyor." dedi.

‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Kritik Antalya zirvesi sona erdi! Lavrov - Kuleba görüşmesinden hangi sonuçlar çıktı? ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Rusya Ukrayna Türkiye idris kardaş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.