KPSSP93 puanı nasıl hesaplanır?

KPSS önlisans sınavına giren adaylar KPSSP93 puan hesaplamasını merak eder oldular. Sizde haberimizden KPSSP93 puanını hesaplayabilirsiniz. KPSSP93 puanı nasıl hesaplanır? İşte detaylar…

KPSS önlisans sınavına giren adayların merak ettilerİ KPSSP93 puan hesaplamasını sizler için araştırdık. ÖSYM nin yayımlamış olduğu 2006, 2008, 2010, 2012, 2014, 2016, 2018 KPSS Önlisans sayısal bilgileri kullanılarak hesaplanan KPSSP3 puanının önemi oldukça fazladır.

KPSS ÖNLİSANS PUANI KPSSP93 NASIL HESAPLANIR?

KPSS Önlisans sınavı Genel yetenek ve Genel Kültür Bölümlerinden oluşmaktadır. Genel Yetenek test 60 soru ve Genel Kültür testi 60 soru olmak üzere toplamda 120 soru sorulmaktadır. Sınavda her iki test için toplam 130 dakika süre verilmektedir. Sınava giren adaylar her iki testi de cevaplamaları gerekmektedir.

Önlisans KPSS için KPSSP93 Ağırlıklı Standart Puanlar (ASP) ÖSYM tarafından belirlenen formüller kullanılarak yapılmaktadır.

KPSSP93 ASP = (0.50 * GYASP) + (0.50 * GKASP)
GYASP : Genel Yetenek Testi Ağırlıklı Standart Puanı
GKASP : Genel Kültür Testi Ağırlıklı Standart Puanı
KPSSP93 Formül = 70 + (30*[2*(ASP-X)-S]) / ([2*(B-X)]-S)
ASP: Ağırlıklı Standart Puan
X : ASP Dağılımının Ortalaması
S : ASP dağılımının standart sapması
B : ASP dağılımındaki en yüksek ASP

KPSS93 puanını %100 tam doğrulukta hesaplayabilmek için yukarıda verilen Genel Yetenek ASP, Genel Kültür ASP, X, S, B parametrelerinin tümünün bilinmesi gerekmektedir.

Biz de KPSS93 puanını hesaplarken ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS Önlisans sayısal bilgilerini kullanmaktayız. Bu nedenle KPSS P93 Puan Hesaplama işlemimiz ÖSYM ile %100 uyumludur.

KPSS Önlisans Sınavında Hangi Derslerden Kaç Soru Çıkar?

KPSS Önlisans Sınavında; Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık derslerinden soru sorulmaktadır.

Türkçe Testinde 30 soru bulunmaktadır. 3 soru Sözcük Bilgisi, 6 soru Dil Bilgisi, 3 soru Anlatım Bozuklukları, 15 soru Okuduğunu Anlama (Paragraf), 2 soru Yazım-noktalama Kuralları ve ayrıca Sözel Mantık soruları sorulmaktadır.

Matematik Testinde 30 soru bulunmaktadır. 6 soru Sayılarla İşlem Yapma, 6 soru Matematiksel İlişkilerden Yararlanma, 12 soru Problem Çözme, 3 soru Temel Geometrik Bilgilerden Yararlanma, 3 soru da Tablo, Grafik Okuma ve Yorumlama sorusu sorulmaktadır.

Tarih Testinde 27 soru sorulmaktadır. 3 soru Anadolu Selçuklu Devleti ve Öncesinde Türk Devletleri, 9 soru Osmanlı Devleti, 12 soru Atatürk İlke ve İnkılapları, 3 soru Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi konularından sorulmaktadır.

Coğrafya testinde 18 soru sorulmaktadır. 7 soru Türkiye’nin Fiziki Özellikleri, 3 soru Türkiye’nin Beşeri Özellikleri, 8 soru da Türkiye’nin Ekonomik Özellikleri konularından oluşmaktadır.

Vatandaşlık testinde yaklaşık 9 soru bulunmaktadır. 3 soru Hukuk Başlangıcı ve Genel Kamu Hukuku,4 soru Anayasa, 2 soru İdare konularından sorulmaktadır.

Sınavlarda konulara göre soru dağılımı yıllara göre değişiklikler gösterebilmektedir.

KPSSP93 puanı nasıl hesaplanır? ile ilgili etiketler KPSS kpss önlisans KPSSP93 KPSSP93 puanı
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.