KPSS sorularını aldığını itiraf eden CHP'li isim sessizliğe gömüldü: Savunma belediyeden geldi

İzmir'de Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz, geçmiş yıllarda KPSS sorularını aldığını ve full çektiğini itiraf etmişti. Bu olayın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca'nın sorularını yanıtsız bırakan ve sus pus olan Zenginobuz adına Gaziemir Belediyesi'nin bir açıklama yayımlaması dikkat çekti.

İzmir'de Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz önceki gün yapılan meclis toplantısında farkında olmadan adeta itiraf gibi bir açıklamada bulunmuştu. 

Zenginobuz arkadaşının daveti ile gittiği dershanede 'mantık sorusu çıkacak' dediklerini, 2010'daki üniversite sınavında 2 tane mantık sorusu çıktığını ve matematikte full yaptığını söylemişti. 

AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca'nın sorularını yanıtsız bırakan ve sus pus olan Zenginobuz adına Gaziemir Belediyesi'nin bir açıklama yayımlaması dikkat çekti.

KPSS sorularını aldığını itiraf eden CHP'li isim sessizliğe gömüldü: Savunma belediyeden geldi

NEDEN BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI?

AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, sosyal medya hesabından konu ile ilgili bir açıklama yayımladı. Atmaca açıklamasında, "Kendisi avukat olmasına ve her konuda fikri olmasına rağmen konuşmasında dile getirdiği itiraflarla ilgili neden Gaziemir Belediyesi tarafından bir açıklama yapılmıştır? Birileri susmasını mı söyledi. Her fırsatta hak hukuk adaletten bahseden başkan yardımcısı, hak etmediği halde elde ettiği bilgilerle matematikten 40 yıldır sorulmayan 2 soruyu hatasız yaptığını söylüyor." dedi.

"SORULARIMIZA DERHAL CEVAP VERMELİ"

İzel Zenginobuz'un sorularına derhal cevap vermesi gerektiğini vurgulayan Atmaca, "Peki neden bu haksız bilgilere ortak olup kişisel çıkar elde etti? Kendisini davet eden arkadaşları kimlerdir? Davet edildiği dershanenin ismi nedir? Bedava peynir fare kapanında olacağına göre, kendisi bu kıyak karşılığında herhangi bir taahhüt yada hizmette bulunmuş mudur? Başka dersler ile ilgili de bilgi aldı mı? Bu iki soruyu tam yaptığı için aldığı puan, iki soruyu yapmaması durumunda kaç puan azalacaktır? Bu puan azalması neticesinde sıralamada kaç kişinin gerisine gelecektir?

Bu haksızlığa ortak olmak yerine, neden bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmadı? Bunca yıldır ortak olup faydalandığı haksız kazanım kendisini vicdanen rahatsız etti mi? Hakkını gasp ettiği, haksız bir şekilde önüne geçtiği gençlerden özür dileyecek mi? Ortak olduğu ve öznesi haline geldiği bu haksızlıktan dolayı bulunduğu görevlerden istifa etmeyi düşünüyor mu? Bu soruların cevaplarını kamuoyu olarak merak ediyor, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığını göreve çağırıyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

KPSS sorularını aldığını itiraf eden CHP'li isim sessizliğe gömüldü: Savunma belediyeden geldi ile ilgili etiketler KPSS CHP İzmir Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca soru çalıntı itiraf
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.