Koronavirüs salgınında hangi ülkede kaç kişi iyileşti? İyileşen vaka sayıları!

Koronavirüs salgınında hangi ülkede kaç kişi iyileşti? COVID-19 virüsü tüm dünyayı etkisi altına alarak birçok kişinin ölümüne sebep oldu. Virüsün yayılması ile tedbirler arttırılmaya başlandı. Koronavirüs salgınında hangi ülkede kaç kişinin iyileştiği merak edilip arama motorlarından araştırılmaya devam ediliyor. Peki, Koronavirüs salgınında hangi ülkede kaç kişi iyileşti? İyileşen vaka sayıları! Detaylar haberimizde...

Koronavirüs salgınında hangi ülkede kaç kişi iyileşti? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını can almaya devam ediyor. Virüsün Türkiye'de de ortaya çıkmasının ardından devlet tarafından ciddi sağlık önlemleri alındı ve vatandaşların zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları gerektiği vurgulandı. Salgına yakalanıp sonrasında yoğun tedavi yöntemleriile iyişen kişilerin sayısı merakla araştırılmaya başlandı. Hangi ülkede kaç kişinin iyileştiğini sizler için araştırdık. Peki, Koronavirüs salgınında hangi ülkede kaç kişi iyileşti? İyileşen vaka sayıları! Detaylar haberimizde...

KORONAVİRÜS SALGININDA HANGİ ÜLKEDE KAÇ KİŞİ İYİLEŞTİ?

11 Mart'ta ilk vakanın görülmesinin ardından Türkiye'de de vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısı hızla yükseldi. Son açıklanan verilere göre 15 bin 679 vaka tespit edilirken, 277 kişi hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 333'e yükseldi.

Koronavirüse yakalanan ancak uygulanan tedavilerle sağlığına kavuşan kişi sayılarını gösteren grafikte, az da olsa umut verici yükseliş gözler önüne seriliyor.

22 Ocak - 1 Nisan arası veriler toplanarak hazırlanan grafikte, dünyada en çok iyileşenlerin görüldüğü 20 ülke yer alıyor.

Grafiğe göre, virüsün ortaya çıktığı Çin'de vaka sayısındaki hızlı yükselişe paralel olarak, iyileşme sayısının da yükseldiği görülüyor.

Virüsün ilk ortaya çıktığı günden beri en çok hastanın iyileştiği ülke olan Çin'de 1 Nisan'a gelindiğinde ülkede toplam iyileşen hasta sayısı 76 bin 408'e ulaştı.

Çin'i sırasıyla 22 bin 647 ile İspanya, 18 bin 700'le Almanya, 16 bin 847 ile İtalya izliyor. ABD 8 bin 847 ile 7. sırada yer alırken, Türkiye 333 ile 20. sırada bulunuyor.

KORONAVİRÜS NEDİR?

Koronavirüsler, hem hayvanlarda hem de insanlarda bulunan geniş bir virüs ailesidir. Bazıları insanları enfekte eder ve soğuk algınlığından, Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) ve Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS) gibi daha ciddi hastalıklara neden olduğu bilinmektedir.

Türkiye'de Corona virüs vakası yok ama… - Sağlık son dakika haberler

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

COVID-19'un en yaygın semptomları ateş, yorgunluk ve kuru öksürüktür. Bazı hastalarda ağrı ve sızı, burun tıkanıklığı, burun akıntısı, boğaz ağrısı veya ishal olabilir. Bu semptomlar genellikle hafiftir ve yavaş yavaş başlar. Bazı insanlar enfekte olur, ancak herhangi bir semptom görülmez ve kendilerini kötü hissetmezler. Çoğu insan (yaklaşık% 80) özel tedaviye ihtiyaç duymadan iyileşir. COVID-19 virüsünü alan her 6 kişiden yaklaşık 1'i ağır hastalanmakta ve nefes almakta güçlük çekmektedir. Yaşlı insanlar ve yüksek tansiyon, kalp problemleri veya diyabet gibi altta yatan tıbbi sorunları olanların ciddi hastalık geliştirme olasılığı daha yüksektir. Hastalığa yakalanan insanların yaklaşık % 2'si ölmüştür. Ateş, öksürük ve nefes almada zorluk çeken insanlar mutlaka tıbbi yardım almalıdır.

Koronavirüs salgınında hangi ülkede kaç kişi iyileşti? İyileşen vaka sayıları! ile ilgili etiketler Türkiye Çin İtalya Dünya Koronavirüs Korona hastalık salgın Vuhan 2020
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.