Koronavirüs geçirip aşılananlarda 'süper bağışıklık' çıktı! Antikor artışı yüzde 2 bini buldu

ABD'de yapılan son araştırmalar koronavirüs ve Omicron varyantı konusunda çarpıcı veriler ortaya koydu. Buna göre koronavirüs geçirip aşı olanlarda antikor seviyesinin ciddi şekilde arttığı ve bunun 'süper bağışıklık' olarak tanımlandığı belirtildi. Ayrıca Omicron varyantına karşı aşıların koruyuculuğunun düştüğü kaydedildi.

Koronavirüsle ilgili ABD'de yapılan bir araştırmadan çok çarpıcı sonuçlar çıktı. Buna göre, koronavirüs geçirip aşılanan kişilerde 'süper bağışıklık' olduğu tespit edildi. Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi'nde yapılan araştırmada bazı kişilerde antikor artışının yüzde 2 bine kadar çıktığı görüldü.

Uzmanlar yaptığı uyarıda koronavirüse bağışıklık kazanmak için bilerek enfekte olanlara yaptığı uyarıda bunun çok tehlikeli olduğu ve sonuçlarının tahmin edilemeyeceğinin altını çiziyor.

Öte yandan ABD'de yapılan bir başka araştırma Omicron varyantına karşı aşıların bağışıklığın düştüğü görüldü. Kaliforniya'daki Halk Sağlığı Enstitüsü'nün yaptığı araştırmaya göre, BioNTech/Pfizer aşısının 3. dozdaki ektinliği yüzde 87'den yüzde 43'e düşerken Moderna aşısının etkinliği ise yüzde 50'nin üzerinde oldu.

Kolombiya Üniversitesi'nin yaptığı bir başka araştırmada ise 2 doz mRNA aşısı olanlarda Omicron varyantına karşı antikor virüsün orijinal haline göre 6,5 kat daha az görüldü. ABD'de açıklanan son verilere göre Omicron varyantı ülke çapındaki tüm vakaların yüzde 3'ünü oluşturuyor.

 

 

Koronavirüs geçirip aşılananlarda 'süper bağışıklık' çıktı! Antikor artışı yüzde 2 bini buldu ile ilgili etiketler omicron varyantı aşı süper bağışıklık
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.