Korona virüs silah mı? Çin konsolosu açıkladı...

Habertürk'te Kübra Par'ın hazırlayıp sunduğu Açık ve Net programında bu akşam Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei konuktu. Konu ise ilk olarak Çin'de görülen ve on binlerce kişinin yakalandığı korona virüse ilişkin gelişmelerdi. Wei, son 10 gün içinde yaşanan tedavideki sevindirici gelişmelere ilişkin önemli rakamlar verdi. İlk kez taburcu olan hasta sayısının tedavideki hasta sayısını geçtiğini belirten Wei, virüs biyolojik silah mı sorusuna da samimiyetle cevap verdi.

Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, Habertürk'te Kübra Par'ın hazırlayıp sunduğu Açık ve Net programının konuğuydu. Programın gündemi ise Çin'de 80 binin üzerinde kişinin yakalandığı korona virüs salgınıydı. 

Konsolos Wei, salgının ilk tespit edildiği günden bu yana virüsün enterne edilmesi ilişkin yapılan çalışmaları tek tek anlattı. Şu ana kadar 6 çetiş tedavi adımı uygulandığını ve artık 7. seviye kataloğun hazırlandığını ifade etti. 

BİYOLOJİK SİLAH MI?

Salgın başladığından bu yana en çok konuşulan iddialardan biri de korona virüsün Çin'e karşı kullanılan biyolojik bir silah olduğu yönündeydi. Kübra Par bunu Wei'ye sordu. 

Konsolos Cui Wei, korona virüse ait gen diziliminin artık ellerinde olduğunu bu sayede ise virüsün ilk nerede, nasıl, hangi hayvanda ortaya çıktığı ya da yapay bir müdahale olup olmadığının bilindiğini söyledi. 

Bu konuda konuşmaya yetkin bir bilim insanı ya da üst düzey bir devlet görevlisi olmadığını hatırlatan Wei, bilim insanların elde ettiği bulguların virüsün her hangi bir dış müdahale olmadan doğal yollarla ortaya çıktığının tespit edildiğini belirtti. 

Korona virüs silah mı? Çin konsolosu açıkladı...

KORONA VİRÜS İLE İLGİLİ SEVİNDİREN GELİŞME

Konsolos Cui Wei, korona virüsle mücadele konusunda son 10 günde büyük bir iyiye gidiş yaşandığını da anlattı. 

Pekin saati ile gece 00,00'a kadar 80 binin üzerinde kişinin virüsle enfekte olduğunu belirten Wei, son on günde taburcu olan hasta sayısının günlük 2 binin üzerinde olduğunu, bunun da yeni hastalığa yakalananlardan çok yukarıda bulunduğunu söyledi. 

Halen şüpheli hasta sayısının 700 civarında bulunduğunu işaret eden Konsolos Wei, son üç günde taburcu olan hasta sayısının tedavisi devam edenleri geçtiğini söyledi. Halen hastanelerde tedavi olan kişi sayısının 32 bin olduğunu, 44 bini aşkın kişinin de taburcu edildiğini ifade eden konsolos Çin genelin toplam ölüm sayısının ise 2912 olduğunu belirtti. 

Çin genelinde toplam hasta sayısına göre ölüm oranının yüzde 3 olduğunu işaret eden Wei, Wuhan dışarıda tutulduğunda ise bu oranın sadece yüzde 0,7 olduğunun görüldüğünü söyledi. 

İyi gelişmelerin bunlarla da sınırlı olmadığını ifade eden Wei, yeni hasta sayısının artışında azalmaya bağlı olarak artık hiçbir hastanın kalmadığı bir hastanenin kapatıldığını, ölüm riski en yüksek kategoride bulunan 97 yaşındaki bir hastanın ise tedavi olup taburcu edildiğini bildirdi. 

Korona virüs silah mı? Çin konsolosu açıkladı... ile ilgili etiketler Çin Korona Wuhan Çin konsolosu cui wei korona virüs biyolojik silah
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.