5,5 yıldır kalp nakli bekleyen Esila'dan kalp nakli sonrası acı haber... Hayatını kaybetti

Ankara'da kalp yetmezliği tedavisi gören ve 5,5 yıldır nakil bekleyen Esila Tüfekçi'nin (16) 9,5 saat süren ameliyat ile kalp nakli gerçekleştirildi. Ameliyatın ardından 48 saat geçmeden Esila hayatını kaybetti.

Esila Tüfekçi, kalp yetmezliği teşhisiyle 2018 yılında annesi Zeynep Tüfekçi tarafından Rize’den Ankara’ya getirildi. Ankara Üniversitesi Cebeci Çocuk Hastanesi’nde 5,5 yıldır aralıklarla tedavi gören Esila Tüfekçi, 11 aydır yatarak tedavi görüyordu.

Esila, Nisan ayında durumunun ağırlaşması üzerine servisten yoğun bakıma alındı. 

Esila, durumunun ağırlaşması üzerine kalp ve solunum desteği sağlayan ECMO cihazına (Ekstrakorporal membran oksijenizasyonu) bağlandı.

5,5 yıldır kalp nakli bekleyen Esila'dan kalp nakli sonrası acı haber... Hayatını kaybetti

KALP NAKLİ SONRASI HAYATINI KAYBETTİ

Esila Tüfekçi'nin organ bağışının sağlanmasıyla dün yaklaşık 9,5 saat süren ameliyat ile kalp nakli gerçekleştirildi.

Ameliyatın ardından doktorların 48 saatin çok önemli olduğu ifade ettiği Esila, hayata tutunamayarak bu sabah saatlerinde yaşamını kaybetti.

5,5 yıldır kalp nakli bekleyen Esila'dan kalp nakli sonrası acı haber... Hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Rize İstanbul Kalp Hastalıkları
GÜNÜN VİDEOSU

Savaşın başından bu yana en büyük saldırı: Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu!

Hizbullah, kısa bir süre önce işgal altındaki Golan Tepeleri'ne 2 baraj halinde 60'a yakın roket fırlatarak 3 askeri üssü hedef aldı. Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen El Meyadin televizyonu, İsrail'in en önemli istihbarat balonunun hedef alınmasının İsrail medyasının savaşın başından beri en büyük saldırı olarak tanımladığını aktardı.