Türk Telekom Stadı Haberleri

TÜRK TELEKOM STADI 

İlk Bakışta Stadyum
Mimar Mete Arat liderliğinde inşa edilen stadyum, Almanya-Stuttgart kökenli ASP (Arat-Siegel + Partner) bürosunun koordine ettiği bir konsorsiyum tarafından planlanmış; Teknik, mekanik ve elektrik projesi Obermeyer, statiği ise SBP firması tarafından hazırlanmıştır.

Stadyumun Özellikleri
Tabanı elips şekilde tasarlanan stadyumun, Enine ekseni 190 metre, boyuna ekseni ise 228 metredir.

Türk Telekom Stadyumu’nun 52.650 kişi kapasiteli tribünleri, 4 kattan oluşur.

Toplamda 198 loca ve 4.500’den fazla VIP koltuğu ile Türkiye’nin en büyük VIP alana sahip stadyumudur.

Loca kapasiteleri 6 ile 27 kişi arasında değişip loca içi koltuklar ile beraber 6.231 VIP koltuk sayısına ulaşır. Locaların 65’i Güney, 49’u Batı 52’si Doğu ve 32'si Kuzey’de yer alır.

Stadyumun İlkleri
Türkiye’de 2016 UEFA kriterlerine uyan ilk ve tek stadyumdur.

UEFA 5 yıldızlı Stadyum, Stadium Business Awards’11 organizasyonunda Emirates Stadium, Staples Center, AVIVA Stadium gibi dünyanın sayılı stadları ile ‘Yılın Stadı’ dalında aday gösterilmiştir.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan sonra Türkiye’nin en büyük stadı olma özelliğini taşır.

Stadyumda Yeme-İçme
Doğu ve batı tribünlerinin ortasında konumlanmış VIP salonları, VIP kombine sahiplerinin yiyecek ve içecek eşliğinde sosyalleşebileceği alanlar sunar. Ayrıca stadın 2. ve 3. katlarının büyük bir kısmı koridor boyunca yine VIP koltuk ve loca sahiplerinin yararlanabileceği büfeler ve masalar ile donatılmıştır.

Stadyum, her katında ve her tribününde taraftarların sosyalleşebileceği alanlara sahiptir. Atıştırmak ya da kahve içmek isteyenler için Türk Telekom Stadyumu’nun 1. ve 4. katları ile Aslanlı Yol’da 33 farklı büfe bulunmaktadır.

Türk Telekom Stadyumu Kuzey Tribünü 3. katta bulunan 350 kişilik kapasitelik restoran, önünde tamamen misafirlerine ayrılmış özel bir tribüne sahiptir.

Engelsiz Stadyum
Stadyumda engelli misafirler ve refakatçileri için güney tribününde 88 adet, kuzey tribününde 30 adet, doğu tribününde 29 adet ve batı tribününde 29 adet olmak üzere, toplam 176 kişilik yer ayrılmıştır.

Bu alanların tümü tekerlekli sandalye kullanan misafirlerimizin de rahatlıkla giriş-çıkış yapabilecekleri ve refakatçileri ile birlikte oturabilecekleri şekilde tasarlanmıştır. Tüm tribünlerde engelli tuvaletleri mevcuttur.

Türk Telekom Stadyumu'nun güney bölümünde engelli misafirlerimiz için ayrılmış olan sınırlı sayıda açık otopark alanı da bulunmaktadır.

Stadyuma Ulaşım ve Otopark Hizmetleri
Stadın altında 2.900 araçlık VIP otoparklar bulunmaktadır. Otopark 4 katlı olup, 2 katından Doğu ve Batı VIP salona asansörler ile direk giriş yapılabilmektedir.

Türk Telekom Stadyumu aynı zamanda Türkiye’de metroya kapısı olan tek stadyumdur.

Stadyumda Etkinlikler
Türk Telekom Stadyumu, 300 kişilik bir konferans salonuna sahiptir. Konser, toplantı, showroom, maç günü ve maç günü dışında kurumsal ağırlamalara ev sahipliği yapar.

Stadyum Mağazaları
Türk Telekom Stadyumu'nun içerisinde 6 adet GS Store mağazası bulunmaktadır.