Stjepan Tomas Haberleri

Stjepan Tomas kimdir?

Stjepan Tomas 2004-2005 sezonunun başında bedelsiz olarak Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray'da Rigobert Song'la beraber gösterdikleri uyum ve performansla en iyi defans ikilileri listelerinde yer bulmuşlardır. Euro 2004'te Hırvatistan kadrosunda yer almıştır. Galatasaray'da 2005-2006'da şampiyon kadroda yer bulmuştur ve şampiyonluk sonrası statta sadece iç çamaşırı ile kalıp Hırvat bayrağı ile şampiyonluk turu atmıştır. Daha sonra Hasan Kabze'yi kadrosuna katan Rus ekibi Rubin Kazan, Tomas'ı da transfer etmiştir. Rus ekibiyle birlikte bir lig şampiyonluğu daha kazandı. Daha sonra da Stjepan Tomas 2009-2010 devre arası transferinin sonlarına gelirken Gaziantepspor'a transfer olmuştur. Burada geçirdiği yarım sezonun sonunda takımdan ayrılarak 2010-2011 sezonu için Süper Lig'in yeni takımlarından Bucaspor ile anlaşmıştır.

Bucaspor'da seyrek forma şansı bulan Tomas, takımında kadro dışı kaldıktan sonra 26 Kasım 2010 tarihinde yaptığı açıklama ile profesyonel futbol hayatına nokta koyduğunu açıklamıştır.

Millî Takım kariyeri

Tomas, 49 kez Hırvatistan Millî Futbol Takımı'nda forma giymiş, bu maçlarda 1 gol atmıştır.

Teknik direktörlük kariyeri

2013-14 ara transfer döneminde Okan Buruk'un yardımcılığına Elazığspor'a getirildi. Halihazırda Sivasspor'da Okan Buruk'un yardımcı antrenörlüğünü yapmaktadır.