Kayhan Yıldızoğlu Haberleri

Kayhan Yıldızoğlu (28 Mayıs 1933, İstanbul - 9 Mart 2024, İstanbul), Türk sinema ve dizi dünyasının usta oyuncularından biriydi.

Hayatı Babası Çerkes kökenli bir ziraat mühendisi, annesi ise Giritli bir öğretmendi. 1955 yılında askerliğini yedek subay olarak tamamladıktan sonra İstanbul kambiyosunda döviz komiseri olarak çalışmaya başladı. Bir gün, Muhsin Ertuğrul'un eksik evraklarını tamamlamasına yardımcı olduğu sırada, Ertuğrul tarafından oyunculuk seçmelerine katılmaya davet edildi. Seçmelerdeki başarısıyla dikkat çeken Yıldızoğlu için yeni bir dönem başlamış oldu.

Haldun Taner'in rehberliğinde 1966 yılında ilk filmini çeken Yıldızoğlu, Türk sinemasında genellikle rahip, doktor, komiser ve yardımcı karakterlerde başarılı performanslar sergiledi. 1969 yılında, Şener Şen ile birlikte Cihangir'de bir dairede 3,5 yıl beraber yaşadı. Yıldızoğlu, 150'nin üzerinde filmde rol aldı ve aynı zamanda çeşitli televizyon dizilerinde boy gösterdi. Kendisi gibi sinema sanatçısı olan Suna Yıldızoğlu ile evlilik yaşadı ve bu birliktelikten birçok anı biriktirdi. Ayrıca, Kanal D'de yayınlanan "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde Yüce Majeste lakaplı unutulmaz bir rolü canlandırdı.

Kayhan Yıldızoğlu, 9 Mart 2024 tarihinde İstanbul'da, 90 yaşında, yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı hayata veda etti.