Kolay ve bol sebzeli et haşlama nasıl yapılır? Sebzeli et haşlama için gerekli malzemeler neler? Sebzeli et haşlama tarifi!

Et haşlama Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu kez bol sebzeli et haşlama tarifiyle sofralarınıza sağlık dolu bir seçenek sunabilirsiniz. Etin lezzetiyle birleşen sebzelerin vitamin ve mineral zenginliği, bu yemeği hem besleyici hem de doyurucu kılıyor. Peki Kolay ve bol sebzeli et haşlama nasıl yapılır? Sebzeli et haşlama için gerekli malzemeler neler? İşte bol sebzeli et haşlama tarifi...

Sağlıklı ve doyurucu bir yemek olan bol sebzeli et haşlama tarifi, lezzet tutkunlarının favorisi olacak. Peki Kolay ve bol sebzeli et haşlama nasıl yapılır? Sebzeli et haşlama için gerekli malzemeler neler? İşte bol sebzeli et haşlama tarifi...

SEBZELİ ET HAŞLAMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

-500 gram et (dana, kuzu veya tavuk tercih edebilirsiniz)

-2 adet soğan

-3-4 diş sarımsak

-2 adet havuç

-2 adet patates

-1 adet kabak

-1 adet pırasa

-1 adet kereviz sapı

-1 adet yeşil biber

-2 yemek kaşığı sıvı yağ

-Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)

-Su

Kolay ve bol sebzeli et haşlama nasıl yapılır? Sebzeli et haşlama için gerekli malzemeler neler? Sebzeli et haşlama tarifi!

BOL SEBZELİ ET HAŞLAMA TARİFİ

1) İlk olarak eti iyice yıkayın ve doğru büyüklükte parçalara kesin. Genellikle kuşbaşı şeklinde tercih edilir.

2) Soğanları ve sarımsakları soyun. Soğanları doğrayın, sarımsakları ise ezerek püre haline getirin.

3) Havuçları, patatesleri, kabakları ve pırasayı temizleyin ve doğrayın. Kereviz sapını ince dilimler halinde kesin. Yeşil biberi de doğrayın.

4) Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

5) Doğranmış etleri tencereye ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavurun. Bu işlem etlere lezzet katar.

6) Ardından doğradığınız sebzeleri tencereye ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak soteleyin.

7) Tencereye su ekleyin, suyun et ve sebzelerin üzerini geçecek kadar olması yeterli olacaktır. Tuz, karabiber ve pul biber gibi baharatları da isteğinize göre ekleyin.

8) Yemeği kısık ateşte kaynamaya bırakın ve etlerin ve sebzelerin yumuşayıp lezzetlenmesini sağlayın. Yaklaşık olarak 1-2 saat pişirmeniz gerekebilir. Ara sıra karıştırmayı unutmayın.

9) Etler ve sebzeler yumuşadığında ve suyunu iyice çektiğinde yemeğiniz hazır olacaktır. Servis yapmadan önce üzerine taze doğranmış maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz.

10) Bol sebzeli et haşlama sıcak servis yapılabilir. Pilav veya ekmekle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kolay ve bol sebzeli et haşlama nasıl yapılır? Sebzeli et haşlama için gerekli malzemeler neler? Sebzeli et haşlama tarifi! ile ilgili etiketler Yemek Tarifi Yemek
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.