Kiracılar dikkat! Ev sahiplerine gün doğdu: Emsal kararı kullanarak evden çıkartabiliyorlar! Bu ödemeyi hemen yapın!

Hem ev sahipleri hem de kiracılar, milyonlarca insanı etkileyen emsal niteliğindeki yeni bir kararı konuşuyor. Ev sahipleri bu haberle adeta havalara uçtu. Yakın zamanda alınan bir mahkeme kararı ile ev sahiplerinin mevcut kiracıları çıkarmak ve mülklerini daha yüksek fiyatlarla kiralamak için yeni yollar bulmasının önü açıldı. İşte yeni kararın detayları…

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki 'yüksek kira' kaosu, ev sahiplerinin 1 Temmuz 2023'e kadar belirlenen yüzde 25'lik artış sınırının çok üzerinde kira talep etmesiyle devam ediyor. Sonuç olarak, bazı ev sahipleri kiracılara kiralama aşamasında boş tarihli taahhütnameler imzalamaları için baskı yapıyor ya da onları tahliye etmek için başka yollar buluyor.

SON MAHKEME KARARI EV SAHİPLERİNİ SEVİNDİRDİ

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerine gün doğdu: Emsal kararı kullanarak evden çıkartabiliyorlar! Bu ödemeyi hemen yapın!

İstanbul'da yakın zamanda yaşanan bir vaka, ev sahiplerinin aidat borcu nedeniyle kiracıları tahliye edebileceğini göstermiştir. Bu olayda bir ev sahibi, kiracısının site aidatını ödemekte geciktiğini fark etmiş ve aidatı hemen kendisi ödemiştir. Kiracı 30 günlük süre içinde aidatı ödemeyince tahliye davası açılmış ve yerel mahkeme ev sahibi lehine karar vermiştir.

Yerel mahkemenin kararı, üst mahkemenin aidat borcu nedeniyle tahliye talep edilebileceği yönündeki kararına dayanıyordu. Mahkeme, davalının 7 günlük yasal süre içinde takibe itiraz etmediği ve 30 günlük süre içinde aidat borcunu ödemediği için davalının temerrüdünün sabit olduğunu ve aidat borcu nedeniyle tahliye talep edilebileceğini tespit etti.

30 GÜN SÜRE ÇOK ÖNEMLİ

Avukat Hanife Emine Kara'ya göre, kira bedelinin ödenmemesi ev sahibi için tahliye hakkı doğuruyor. Bir aylık kira borcu ödenmese dahi ev sahibi tahliye talebiyle icra takibi başlatabiliyor. Kiracıya borcunu ödemesi için 30 gün süre verildikten sonra kira borcu hala ödenmemişse ev sahibinin icra hukuk mahkemesinde tahliye davası açma hakkı bulunuyor.

Kara, aidat borçlarının ödenmemesi nedeniyle tahliye talepli icra takibi veya dava açılabilmesi için ev sahibinin yapması gereken ilk şeyin bu borcu site yönetimine ödemek olduğunu da vurguladı. Bu ödemelerin yapıldığının kanıtı olarak da ödemelerin ev sahibi tarafından banka aracılığıyla yapılması gerekmektedir.

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerine gün doğdu: Emsal kararı kullanarak evden çıkartabiliyorlar! Bu ödemeyi hemen yapın! ile ilgili etiketler kiracı ev sahibi mahkeme
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.