Kira yardımı kimler alabilir? 2021 Kira yardım başvuru nasıl yapılır?

Dar gelirli vatandaşlar için devlet, kira yardımı parası vermekte. Ancak bu kira yardımı parasını alabilmek adına hane gelirinin belirli şartların altında olması gerekmekte. Bu kira yardımı; emekli, dul, yetim, ölüm aylığı ve SSK’lı çalışanlara verilmemekte. Kira yardımı kimler alabilir? 2021 Kira yardım başvuru nasıl yapılır? İşte o konu hakkında tüm detaylar haberimizde...

Pandemi döneminde vatandaşların maddi ihtiyaçlarında artış gözlemlenirken devlet her zaman olduğu gibi yardıma muhtaç insanlarında yanında olmaya başladı. Devletin bu dönemde verdiği destekleri araştırmaya başlayan vatandaşlar kira yardımı nasıl alınır ve 2020 kira yardımı başvuru koşullarını öğrenmek istedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından organize edilen kira yardımında bu paralar Kaymakamlıklar tarafından yardıma muhtaç ailelere ulaştırılıyor. Kaymakamlıklarda bu süreç zarfı içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) ile iş birliği içerisine giriyor.

KİRA YARDIMI NASIL ALINIR?

Maddi durumu el vermeyen ve kiralarını öderken zorluk çeken vatandaşlara verilen kira yardımlarının asıl amacı evsiz olan vatandaşların barınma yardımını karşılamasına destek olmaktır. Bu yüzden Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na aktarılan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması istenen kira yardımlarının önemi oldukça yüksektir.

Kira yardımı kimler alabilir? 2021 Kira yardım başvuru nasıl yapılır?

KİRA YARDIMI KİMLER ALABİLİR?

Kira yardım desteği alabilmek için ilk şart, kira desteği başvurusu yapan kişinin kaldığı hane gelirlerinin belirlenen bir rakamın altında olması ve kira yardım parasına muhtaç olması gerekmektedir. Kira yardımı alabilmek için bu şartın dışında başvuru yapan kişinin emekli, dul, yetim, ya da ölüm aylığı almaması oldukça önemli.

KİRA YARDIM PARASI NE KADAR?

Kira yardımı almak isteyen bir kişi öncelikle bulunduğu ilçenin kaymakamlığının bünyesinde çalışan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunması gerekmekte. Bazı büyük şehirlerde kira yardım parasının 960 liraya kadar çıktığı gözlemlenmektedir.

KİRA YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kira yardımı başvuru formuna ulaşmak isteyen vatandaşlar e-Devlet resmi internet sitesi üzerinden kira yardım başvurusunda bulunabilirler. Eğer bir e-Devlet şifresi yoksa, PTT'lerden şifre alınarak buraya giriş sağlanmalıdır.

Kira yardımı kimler alabilir? 2021 Kira yardım başvuru nasıl yapılır? - Resim : 2

T.C. kimlik numarası ve şifrenizle, e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama kısmından "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümüne gidin ve hemen ardından da "Uygulamaya Git" sekmesine tıklayın.

"Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilgi var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısını görerek, bilgilerinizi kontrol edin.

İşlemi onaylayarak başvuruyu gerçekleştirin.

Kira yardımı kimler alabilir? 2021 Kira yardım başvuru nasıl yapılır? ile ilgili etiketler kira yardımı Kira yardımı başvurusu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.