Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi başladı: İlk gün kaç başvuru yapıldı?

Kira anlaşmazlıklarının çözümü amacıyla başlatılan zorunlu arabuluculuk uygulaması yürürlüğe girdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uygulamanın ilk gününde arabuluculara 438 başvuru yapıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TRT Haber canlı yayınında kira anlaşmazlıkları için başlatılan arabuluculuk uygulamasıyla ilgili bilgi verdi.

İLK GÜN 494 BAŞVURU

Bugün başlayan kira, kat mülkiyeti, ortaklığın giderilmesi ve komşuluk uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulaması ile ilgili bilgileri aktaran Bakan Tunç, "Bugün itibarıyla 494 başvuru olmuş. Kira uyuşmazlıklarından kaynaklanan 438 başvuru arabuluculuğa gitmiş. Ortaklığın giderilmesi ve uyuşmazlıklardan kaynaklı 19 başvuru olmuş. Kat mülkiyeti uyuşmazlıklarından kaynaklı 32 başvuru olmuş. Komşuluk hukukundan doğan uyuşmazlık 4 başvuru olmuş. Tarımsal üretim uyuşmazlıklarından kaynaklı 1 başvuru olmuş." dedi.

"İLAVE SÜRE İLE BİRLİKTE 4 HAFTA"

Bakan Tunç, "Arabulucu zemini hazırlayacak, onlara bir çözüm önerisi sunmayacak. Onlar kendi çözümlerini kendileri bulacaklar. Kendileri birbirlerine ne istediklerini söyleyecekler ve üç haftada bunu bitirecekler, bir hafta ilave süre, 4 haftada." ifadelerini kullandı. Arabuluculuk görüşmeleri sonuca bağlanmazsa dava açılabilecek.

Arabuluculuk sisteminin yargının iş yükünü azaltarak, devam eden davaların daha nitelikli görülmesine imkan sunduğunu aktaran Tunç, barışçıl, dostane ve az masrafla hızlı sonuç alınmasını sağlayan alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin kapsamını yeni dönemde daha da genişletilebileceğini söyledi.

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi başladı: İlk gün kaç başvuru yapıldı? ile ilgili etiketler kiracı ev sahibi Yılmaz Tunç
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.