Kılıçdaroğlu, Yıldırım'ın ''meydanlara inelim'' çağrısına ne yanıt verdi?

Başbakan Binali Yıldırım Gazetelerin Genel Yayın Yönetmenleri ile yaptığı toplantıda 15 Temmuz gecesi telefonla görüştüğü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında geçen ilginç diyaloğu anlattı.

Başbakan Binali Yıldırım Gazetelerin Genel Yayın Yönetmenleri ile yaptığı toplantıda 15 Temmuz gecesi telefonla görüştüğü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında geçen ilginç diyaloğu anlattı.

MEYDANLARA İNELİM DEDİM, VERDİĞİ CEVAP İLGİNÇ...

Sabah Gazetesi'nden Erdal Şafak'ın köşesine taşıdığı ifadelere göre, FETÖ'cü hainlerin darbe girişiminin devam ettiği anlarda kendisini parti liderlerinin aradığını ifade eden Yıldırım gerçekleştirdiği görüşmeleri şu şekilde anlattı;

''Beni Bahçeli aradı. İlk aramış ulaşamamış. Kılıçdaroğlu aramış ulaşamamış. Doğu Perinçek aramış ulaşamamış. Ben daha sonra döndüm hepsine Sayın Bahçeli, "Biz sizin yanınızdayız sonuna kadar, destekliyoruz" dedi. Ben de "artık partinizin taraftarlarını da meydanlara çağırıyoruz, bu bir artık parti meselesi olmaktan çıkmış, bir memleket meselesi haline gelmiştir, bir bağımsızlık meselesi haline gelmiştir" dedim. Doğrusu çok olgunlukla karşıladı. Kılıçdaroğlu da aynı şeyi söyledi. "Biz yanınızdayız, demokrasiden yanayız" dedi. Ben teşekkür ettim, ona da "Meydanlara inelim" dedim. Bana verdiği cevap ilginç: "Tamam, insanları çağıralım da, onların güvenliğini kim sağlayacak?" Dedim ki, "Sayın Genel Başkan, bu güvenlik meselesi mi? Memleketin güvenliği, milletin geleceğini konuşuyoruz, yani burada bir var olma, yok olma meselesiyle karşı karşıyayız."

CEVABIMDAN SONRA YORUM YAPMADI

''Ondan sonra bir yorum yapmadı, Ama tabii ben o yorumu o zaman da yadırgadım, yani cevabını da verdim. Neticede, her şey normal şartlarda bir yürüyüş olur, bir miting olur, şu olur, bu olur, orada bu tip meseleler hassasiyet kazanabilir. Ama biz bir darbeye karşı toplumsal bir refleks oluşturuyoruz, karşı duruş oluşturuyoruz, orada artık bunun esamesi olmaz.

Kılıçdaroğlu, Yıldırım'ın ''meydanlara inelim'' çağrısına ne yanıt verdi? ile ilgili etiketler Binali Yıldırım Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz telefon görüşmesi
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.