Kılıçdaroğlu: Twitter'dan karikatür yayınlayacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Eren Erdem 29 Haziran'da tutuklandı. Eren Erdem niye kaçsın? Suçsuz bir insan kaçar mı? Dokunulmazlığı kalkıyor, duruşması eylül ayında, kaçabilir gerekçesiyle tutukluyorlar. Eren Erdem'in yazdığı kitapların tamamı FETÖ terör örgütünün ne kadar tehlikeli olduğu anlatmaktadır. 9 kitabı var. Gerekçe gizli tanık. Karar gazetesinin sahibi Eren Erdem'e 'Bana Turgay Oğur vasıtasıyla ulaştılar. Vergi borçlarımı kapatacaklar, senin hakkında bazı suçlamalar olacak' diye. Ben yargının içinde bulunduğu perişan hali size sunuyorum.

Adalet istiyoruz, hakkı ve hukuku istiyoruz. Cübbeni çıkaracaksın, geleceksin buraya. Anayasa Mahkemesi kararını uygulamayan hakimi Yargıtay'a atadılar. Yargıtay için yüzkarasıdır. Yarın birisi Yargıtay kararını uygulamıyorum derse ne olacak. Hukuksuzluğu hukuk kültürü diye yurtturmaya çalışıyorlar. Adalet yok.

Tekirdağ, Çorlu'da tren kazası yaşadık. Derhal bölgeye genel başkanımız başkanlığında heyet gönderdik. Araştırmalarını yaptılar, bir rapor hazırladılar. Yarın Çorlu'da bu raporu paylaşacağız. Ulaştırma Bakanı hemen bir açıklama yaptı. Menfez ile ray arasındaki açıklık, yağıştan değil, toprağın baskılanmamasından dolayı... Konuyu TBMM'ye getireceğiz, araştırılmasını istiyeceğiz.

13 yıl önce Penguen dergisinde bir karikatür yayımlanıyor ve beraat ediyor. Aynı pankartı taşıyan ODTÜ öğrencileri tutuklanıyor bu nasıl yargı? Eleştiriye açık değil. Ben bugün bütün milletvekili arkadaşlarımdan istirham ediyorum; bu karikatürü yayınlasınlar. Benim twitter hesabımdan bu karikatür yayınlanacak.

Kılıçdaroğlu: Twitter'dan karikatür yayınlayacağım ile ilgili etiketler kemal kılıçdroğlu grup toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.