Kiev'de paralı askerler sahneye çıkıyor! Metehan Demir ve Ceyhun Bozkurt: Asıl savaş şimdi başlıyor!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan'ın sorularını yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in bu haftaki konuğu SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt oldu. Demir, Bozkurt ve Özkan, canlı yayında, Rusya - Ukrayna cephesinde yaşanan son gelişmer dahilinde ABD ile NATO'nun Rusya’ya karşı yeni hamlesini, Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanlarının 10 Mart’ta Antalya'daki görüşmesini, Ukrayna'da tahliye için yapılan geçici ateşkesi, akaryakıt ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zam üstüne zammı, Kiev'e ilerleyen 64 kilometrelik Rus konvoyunun durdurulması ile Rusya'nın yeni planlarını masaya yatırdı.

"BATI'NIN KAFASINDA SANKİ KİEV'E GİDEN RUSLARIN BİR SÜRE SONRA ORAYI KONTROL ALTINA ALACAĞI YÖNÜNDE BİR KABULLENME VAR"

Metehan Demir, "Rusya elini uzattı, tüm Ukrayna'ya işgal ve direniş hareketi başlattı. Savaş gerçekliğinde Ukrayna yalnız olduğu için, Batı'nın sözleri lafta kaldığı için Kiev'de bir kuşatma harekatı yavaş yavaş daralıyor. Ruslar ağır ağır Kiev'e gelmeye başladı. Sokak çatışmaları mı olur, farklı gerginlikler mi yaşanır göreceğiz. Rusya'nın bu müzakereleri formalite icabı yaptığını düşünüyorum. Batı'nın kafasındaki sanki Kiev'e giden Rusların bir süre sonra orayı kontrol altına alacağı yönünde bir kabullenme var. Önümüzdeki dönemde bu işler belli bir seviyeye oturursa Ukrayna'nın zarar gören bölgeleri için yeniden imar programında bakalım Batı ne yapacak." ifadelerini kullandı.

"BU MESELE PROPAGANDA, STRATEJİK VE JEOPOLİTİK BİR SAVAŞ. ASIL MÜCADELE ŞİMDİ BAŞLAYACAK"

Ceyhun Bozkurt, "Kazanan Rusya oldu. Savaş daha yeni başlıyor demiştim. Rusya, askeri planlamasına göre bütün riskleri alarak gidiyor. Konsept olarak çok kutupluluğa doğru gidiyor. Bu tür gerilimler olacaktır. Rusya Ukrayna'yı NATO ile arasında tampon bölgelerden biri haline getirmeye çalışıyor. Bu mesele aslında bir propaganda, stratejik ve jeopolitik bir savaş. Asıl savaş ve mücadele şimdi başlayacak. Rusya Türkiye'de başka bir eksen oluşturmaya çalışıyor." şeklinde konuştu.

Metehan Demir ve Ceyhun Bozkurt'un açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Kiev'de paralı askerler sahneye çıkıyor! Metehan Demir ve Ceyhun Bozkurt: Asıl savaş şimdi başlıyor! ile ilgili etiketler Metehan Demir Rusya Ukrayna Ceyhun Bozkurt kiev

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.