Kick nedir, Twitch'ten farkı ne? Kick ne zaman açıldı? Kick abonelikleri ne kadar, kaç TL?

Yayın dünyasının yeni platformu Kick, Türkiye'de geçtiğimiz haftalarda yasaklarla gündeme gelmişti. Dünyadan ve Türkiye'den önemli yayıncıları kendi bünyesine katmaya devam ederek, hızla büyüyen bir kullanıcı kitlesine ulaşan yayın platformuna Elraen gibi büyük isimlerin geçmesiyle yeni sorular gündeme taşındı. Bu bağlamda 'Kick nedir?' veya 'Kick abonelik ücretleri' gibi konu başlıkları araştırılıyor. Peki, Kick nedir, Twitch'ten farkı ne? Kick ne zaman açıldı? Kick abonelikleri ne kadar?

Türkiye'de son zamanlarda gündemi sarsan Kick, yayın dünyasının yeni yıldızı olarak dikkat çekti. Hem dünya genelinde hem de Türkiye'de önemli yayıncıları bünyesine katarak hızla genişleyen bu platform, Elraen gibi önemli isimlerin katılımıyla birlikte yeni merak konularını beraberinde getirdi. Şu an 'Kick nedir?' veya 'Kick abonelik ücretleri' gibi konular merak konusu olmaya başladı. Peki, Kick tam olarak nedir ve Twitch'ten farkı ne? Kick ne zaman faaliyete geçti ve abonelik ücretleri ne durumda? İşte, Kick yayın platformu hakkında merak edilenler...

Kick nedir, Twitch'ten farkı ne? Kick ne zaman açıldı? Kick abonelikleri ne kadar, kaç TL?

KİCK NEDİR, NE ZAMAN KURULDU, KURUCUSU KİM?

Kick, canlı yayın platformu olarak faaliyet gösteren bir platformdur ve yönetimini Kick Streaming Ltd. üstlenmektedir. Bijan Tehrani, Ed Craven ve Trainwreckstv'nin desteklediği bu platform, 2022 yılında Amazon'un sahibi olduğu Twitch'e alternatif olarak hayata geçirildi. Kick, daha esnek yönetim politikaları ile dikkat çekerek, yayıncıların daha fazla kazanç elde etmelerini hedefledi. Sektördeki en düşük kesinti oranını sunan Kick, yayıncıların kazançlarının sadece %5'ini almayı amaçlıyor.

KİCK'İN TWİTCH'TEN FARKI NE? KİCK'İN AVANTAJLARI NELER?

Kick, özellikle esnek yönetim politikaları, düşük kesinti oranı ve yayıncılara sağladığı avantajlar ile öne çıkıyor. Platform, 2023 yılı itibariyle önemli isimlerle sözleşme imzalayarak, birçok yayıncıyı kendi bünyesine çekmeyi başardı. Kick'in resmi internet adresi ise "kick.com" olarak biliniyor.

KİCK ABONELİKLERİ NE KADAR, KAÇ TL?

Kick, kullanıcılarına sunduğu avantajlarla dikkat çekerken, abonelik ücreti de merak konusu oldu. Platformda abonelik ücreti 5 dolar olarak belirlenmiş durumda. Bu ücretin yüzde 95'i direkt olarak yayıncılara giderken, yüzde 5'i ise Kick platformuna ayrılıyor. Bu şekilde, yayıncılar daha yüksek kazanç elde ederken, Kick platformu da sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmayı amaçlıyor.

Kick nedir, Twitch'ten farkı ne? Kick ne zaman açıldı? Kick abonelikleri ne kadar, kaç TL? ile ilgili etiketler Twitch
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.