Kerim Çoraklık kimdir? Neden gözaltına alındı?

İYİ Parti iletişim ekibini yöneten Kerim Çoraklık gözaltına alındı.Daha önce de FETÖ ile irtibatı dolayısıyla tutuklandıktan sonra, adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Çoraklık'ın neden gözaltına alındığı ve hayatı merak ediliyor. Peki Kerim Çoraklık kimdir? Neden gözaltına alındı? Ne iş yapıyor? Detaylar haberimizde..

yi Parti iletişim ekibinin başında bulunan Kerim Çoraklık'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevliler tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. İYİ Parti iletişim ekibini yöneten Çoraklık'ın neden gözlatına alındığı ve yaşamı merak ediliyor.Peki Kerim Çoraklık kimdir? Neden gözaltına alındı? Ne iş yapıyor? Merak edilen soruların cevapları detayları haberimizde...

Kerim Çoraklık kimdir? Neden gözaltına alındı?

Sabah’ın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2018/80060 sayılı soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen İyi Parti Genel Merkezi İletişim Sorumlusu Kerim Çoraklık FETÖ propagandası suçunu işlediği gerekçesiyle sabah saatlerinde ikametinde gözaltına alındı.

SuperHaber, İYİ Parti'nin iletişim ekibinin başına geçen Kerim Çoraklık'ın kendi yönetiminde olan FETÖ'cü sosyal medya hesaplarını İYİ Parti hesabına dönüştürdüğünü yazarak kamuoyunun dikkatini FETÖ'nün son projesine çekmişti.

Sosyal medyada ilk önce ATA Grubu kurarak, ülkücü grupların içine sızdığı belirtilen Çoraklık'ın, her fırsatta Fetullahçı yapıya destek veren "hashtag" çalışması yapması dikkat çekti.


KERİM ÇORAKLIK KİMDİR?
1983 Almanya Ansberg doğumludur. Aslen Karaçay Malkar Türk’üdür.

İlk öğretim ve ortaöğretim hayatını Tokat/Turhal’da tamamlamıştır. Daha sonra Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi’nden mezun olmuş ve Dumlupınar Üniversitesinde Kimya okumuştur.

Kerim Çoraklık kimdir? Neden gözaltına alındı? - Resim : 2

İYİ PARTİ

Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde bulunan bazı milletvekilleri ve parti üyeleri genel başkan Devlet Bahçeli'nin seçim başarısızlığını eleştirerek parti içerisinde sert bir muhalefet gösterdiler. Başta Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan gibi isimler MHP'yi olağanüstü kongreye götürmek için delege imzaları toplamaya başladı. Ancak hukuki nedenlerle olağanüstü kongreye gidemeyen Milliyetçi Hareket Partisi, Disiplin Kurulu'nun aldığı karar sonrasında Meral Akşener, Yusuf Halaçoğlu ve Ümit Özdağ gibi isimleri partiden ihraç etti.

Bunun üzerine başta kurucu üye olarak Meral Akşener, Koray Aydın; Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edilen 4 milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan, Ümit Özdağ, İsmail Ok; Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa eden Merkez sağ kökenli İzmir milletvekili Aytun Çıray ve 200 kişilik kurucu üye ile 25 Ekim 2017 tarihinde İyi Parti kuruldu. Kurucu üye listesinde Milliyetçi Hareket Partisi, Refah Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi ve Demokratik Sol Parti’de görev yapmış kişiler bulunmaktadır.

25 Ekim 2017 tarihinde Ankara'da bulunan Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede partinin ismi, logosu ve sloganı açıklanmıştır. Meral Akşener oy birliğiyle partinin ilk genel başkanı seçilmiştir.

Kerim Çoraklık kimdir? Neden gözaltına alındı? ile ilgili etiketler kerim çoraklık kimdir neden gözaltına alındı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.