Kenan Yıldız A Milli Takım'a nasıl kazandırıldı?

Antrenör Güngör Şahinkaya, Almanya maçına damga vuran Kenan Yıldız'ın A Milli Takım'a kazandırılma sürecini anlattı.

A Milli Takım'ın Berlin'de Almanya'yı 3-2 mağlup ettiği maça 18 yaşındaki Kenan Yıldız damga vurdu. Genç yetenek attığı harika gol ve ortaya koyduğu oyunla övgüleri topladı. Yıldız'ın, Nuri Şahin gibi milli formayla ilk golünü Almanya'ya atması da dikkat çekti. Şahin, 17 yaşında A Milli Takım formasını ilk kez hazırlık maçında Almanya'ya karşı giymiş ve gol sevinci yaşamıştı. Başarılı oyuncunun nasıl milli takıma kazandırıldığını araştırdık.

ALMANYA ADINA OYNAYACAKTI

21 yıl TFF'de milli takım antrenörü olarak görev yapan Güngör Şahinkaya, "U-14 takımını oluşturmak için yurt dışında Türk asıllı oyuncuları takip ediyordum. Almanya'da kış aylarında tüm lig takımlarının katıldığı kapalı sahada turnuvalar yapılır. Bu turnuvayı yakından takip ettim. Orada bir oyuncu oynadığı harika oyunla dikkatimi çekti. Bu oyuncunun Kenan olduğunu öğrendim. Daha sonra eyaletler arasında yapılan Almanya Genç Milli Takımı seçmelerinde de Kenan'ı yakından izledim.

İLETİŞİME GEÇMEMİ ENGELLEDİLER

O dönem kulübü olan B.Münih'e birçok kez davet yazısı gönderdim. Alman yetkililer davet yazılarına 'Okulu var. Ailesi izin vermiyor' diyerek olumsuz dönüş yaptı. Kenan ve ailesiyle iletişime geçmemi de engellediler. Ama Kenan'ı takip etmeyi asla bırakmadım. Bizim üst kategorideki yaş grubu antrenörlerine Kenan'ın dikkatle izlenmesi gerektiğini söyledim. Bütün yaş grup antrenörlerimiz Kenan'ın oynadığı kulüplere milli maçlar için istek yazısı gönderdi. Daha sonraki süreçte Kenan kararını Türkiye'den yana kullandı" diye konuştu

SLOVENYA KİLİT MAÇ OLDU

Dönemin U-17 Milli Takım Teknik Direktörü Soykan Basar, "Kenan'ı ilk kez Berlin'de bir turnuvada izledim. Kalitesiyle göz doldurdu. Bu turnuva sonrası Kenan'ın babası Engin Bey ile iletişime geçtim. Kendisi ile bir yemek yedik. Yemekte Engin Bey'e Kenan'ın milli takım kariyerinin nasıl olacağı yönünde detaylı bilgiler verdim. O yemekten sonra Engin Bey ile olan görüşmelerimiz devam etti. Hatta 14-15 yaşlarında Kenan ciddi bir sakatlık yaşamıştı. O dönem bile Engin Bey'i arayarak destek verdim.

Bu iletişimler Kenan'ın milli takımı seçmesine neden oldu. İlk kez Ay-Yıldızlı formayı 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elit tur maçında Slovenya'ya karşı giydi. Bu maçta onu izlemek için Barcelona ve Juventus'un scout ekipleri tribündeydi. 1 gol, 1 asistlik performansı sonrası Juventus'a transfer oldu. Ardından Almanya'nın Kenan'a yaptığı baskı daha yüksek oldu. Kenan Yıldız en başından beri milli takım kadrosu içerisinde çok iyi bir aile ortamı olduğunu dile getirdi. Bu kararı ortaya çıkaran da aile ortamının etkisiydi" ifadelerini kullandı.

(Akşam)

Kenan Yıldız A Milli Takım'a nasıl kazandırıldı? ile ilgili etiketler Milli Takım A milli futbol takımı Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.