Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayını resmen duyurdu: "Başkanımızdır ve adayımızdır"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayları olduğunu resmen açıkladı. Kılıçdaroğlu ayrıca Sezgin Tanrıkulu ve EOKA fotoğrafının yer aldığı video ile ilgili de açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 100. Yıl Hatıra Ormanı açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu burada Mansur Yavaş'ın yeniden Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayları olduğunu duyurdu.

"MANSUR YAVAŞ BAŞKANIMIZDIR VE ADAYIMIZDIR"

Yaptığı açıklamalarda Mansur Yavaş'ın adaylığını resmen duyuran Kılıçdaroğlu, "Mansur Yavaş bizim belediye başkanımızdır ve adayımızdır" dedi. Böylece Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Ankara için tekrar CHP'nin belediye başkan adayı olacağını resmen duyurdu.

SEZGİN TANRIKULU İÇİN NE DEDİ?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu'nun TSK ile ilgili sözlerinin kabul edilemeyeceğini ve konunun parti organlarında görüşüleceğini belirtmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu da 'Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir.' dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, katıldığı bir televizyon programındaki ifadeleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" ve "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçlarından soruşturma açılmıştı.

EOKA FOTOĞRAFINA İÇİN AÇIKLAMA

CHP'nin 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlanan ve partinin sosyal medya hesabından yayınlanan videoda yer alan EOKA'lı teröristlerin fotoğrafı için koonuşan Kılıçdaroğlu bu kareyi "EOKA'cıların nasıl gömüldüğünü anlatan bir kare" olarak tanımladı ve şunları söyledi:

''Bu konuda genel başkan yardımcımız bir açıklama yaptı. Orada söz konusu olan Kıbrıs çıkarmasında EOKA'cıların nasıl gömüldüğünü anlatan bir kare. Çünkü önce onlar gösteriliyor ardından nasıl gömüldükleri. Ardından da Türk bayrağının nasıl çıktığı görülüyor. Bunu alıp da bir fotoğrafı alıp da CHP'ye saldırmak kadar akıldışı bir şey olamaz. Ecevit'in Kıbrıs çıkarmasında nasıl mücadele verdiği EOKA'cıları nasıl gömdüğünü onlar unuttu, biz unutmadık. CHP Türkiye demektir.''

Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayını resmen duyurdu: "Başkanımızdır ve adayımızdır" ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.